Nincs még terved az októberi hosszú hétvégére? Van pár tippünk, ha Veszprém és a Bakony-Balaton régió felé indulnál!

kikapcsolódás

Bár az időjárás sokszor még az indián nyár jegyeit mutatja, akkor sem kell kétségbe esned, ha rosszabbra fordul az idő, hiszen Veszprémben és a régióban is számtalan program közül választhatsz. Legyen az egy kiadós túra, egy izgalmas kiállítás, komolyzenei előadás vagy gasztronómiai utazás, mutatjuk, hogy merre érdemes indulnod a hosszú hétvégén!

Ha kíváncsi vagy a legszebb túraútvonalakra…

 

…az északi parton fedezd fel két keréken vagy akár gyalog Balatonakarattya, Alsóörs vagy Ábrahámhegy környékét, a déli parton pedig szerintünk Fonyódra és környékére látogass el! Egy biztos, bármerre indulsz, igazi természetközeli élményben lehet részed, de ha az igazán káprázatos balatoni panorámákat kutatod, ezeket a tanösvényeket se hagyd ki. Túracipő és esőkabát ajánlott, jókedv garantált!

Tanösvények pazar kilátással a Balatonra Elolvasom

Ha imádod a művészeteket…

 

…akkor ebben a pár napban mindenképpen indulj útnak, hiszen még javában tart Maurer Dóra kiállítása a balatonfüredi Vaszary Galériában, mely során a hazai neoavantgárd kiemelkedő alakjának művészetével ismerkedhetsz meg. Ha pedig Veszprémben jársz, ne hagyd ki a MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti Kiállítást, ahol megtudhatod, hogy az ékszereknek milyen rejtett mondanivalójuk lehet azon kívül, hogy gyönyörűek. Október 29-ig még tart az Egry József művészetét bemutató Egry 140 kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban, amelynek kapcsán egy interjúsorozatban bemutattuk, hogy milyen hatással van a neves festő a kortárs művészetre és alkotókra. Ha ez még mindig nem elég, nézd végig az ajánlónkat, melyben a legizgalmasabb őszi tárlatokat listáztuk neked a régióban.

Őszi kiállítás-körkép Elolvasom

Ha rosszra fordul az idő, és rajongsz a komolyzenéért…

 

…van egy jó hírünk számodra: október 22-ig tart a Chaconne Fesztivál, mely során október 19-én többek között David Fray világszerte ismert francia zongoraművész, 20-án a Mendelssohn Kamarazenekar, 21-én a Forte Társulat és a Dador Project, 22-én pedig a belga La Cetra D’Orfeo és a magyar Orlando Táncegyüttes mutatja be a zene ezer árnyalatát, amelyre a fesztivál alcíme is utal.

Október 22-ig vár a Chaconne Fesztivál! Elolvasom

Ha az elkövetkező napokat a finom falatoknak szentelnéd…

 

Veszprém akkor is jó választás, hiszen az utóbbi években sorra nyíltak a jobbnál jobb gasztro helyek, így nemcsak éttermek, cukrászdák, kávézók, hanem izgalmas pékségek és bárok közül is válogathatsz. Ebben a cikkben listáztuk a legjobb gasztro helyeket Veszprémben, hogy csak azon kelljen aggódnod, hogy vajon mennyi finomságot bírsz elfogyasztani pár óra leforgása alatt.

Utazás az ízek birodalmába -Tarts velünk és fedezd fel Veszprém sokszínű gasztronómiáját! Elolvasom

Ha szeretnéd egy kicsit még hosszabbá tenni a háromnapos hétvégét...

 

… a veszprémi Papírkutyában három estén keresztül (október 24-25-26) a dán Mike Andersen koncertjein egy-egy kellemes gitárkoncert kíséretében megteheted.

 

A Rendhagyó terek programsorozat keretén belül a Minden eladó című piacszínházon október 24-én a Veszprémi Piacon megtudhatod, hogy milyen az, amikor a színészek játéka kerül a standokra és képezi az alku tárgyát. Szerinted mennyit ér egy színészi alakítás? Látogass el a piacra, és megtudod!

Mennyit kóstál egy vers vagy színészi játék a piac közepén? A Rendhagyó terek legújabb előadásából kiderül! Elolvasom

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!