Rangos nemzetközi versenyen nyert aranyérmet az EKF-itala, a Balaton Gin

gasztro VEB2023

A Balaton Gin limitált kiadása megújult csomagolásban a VEB2023 EKF programjával karöltve tavaly szeptemberben debütált a veszprémi Balaton Wine & Gourmet fesztiválon. A gin már korábban is számos elismerésben részesült, most pedig a londoni World Gin Awards-on kapott aranyérmet.

A londoni World Gin Awards egy olyan, gineket bíráló nemzetközi verseny, ahova a világ minden tájáról érkeznek ginek. Legutóbb több mint 800 italt kóstoltak végig a bírák, akik a kortárs kategóriában a Balaton Ginnek ítélték az aranyérmet. 

Fehér Péter, a Balaton Gin ötletgazdája korábban a gin jellemzőiről elmondta: “Azt a kezdetektől fontosnak tartottam, hogy ne csak nevében legyen balatoni a gin, hanem olyan összetevőket tartalmazzon, amelyek tényleg jellemzőek a régióra. Ez nem volt könnyű feladat, bár az elején a levendula elég hamar eszünkbe jutott Tihany kapcsán, ami kifejezetten jó fűszerességet ad a ginnek. Aztán a muskotályos szőlő lett a másik elem, ami egyfajta édes lecsengést biztosít az italnak. Előbbiek képviselik az északi oldalt, a déli parthoz pedig az egyik Siófok közeli partnerünk kapcsán kötődünk, akitől a beszerzett bodzát és a birsalmát már évek óta használjuk a pálinkák készítéséhez. Így kaptunk meg egy komplex, viszonylag fűszeres gint a négy összetevő egyvelegéből, amelyek tökéletesen jellemzik a Balatont és a régiót.” 

Korábbi interjúnk Fehér Péterrel, a Balaton Gin ötletgazdájával Elolvasom

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!