Utazz 2023 forintért Veszprémbe! – Minden, amit a MÁV EKF jegyéről tudnod kell

kikapcsolódás VEB2023

Szeretnél részt venni a VEB2023 EKF kiemelt eseményein, de túl messze laksz vagy szeretnéd elkerülni a dugót? Jó hír, hogy a MÁV január 16-tól egész évben kedvezményes menetjeggyel segíti azokat, akik a közösségi közlekedést választva szeretnének eljutni a programokra. A könnyebb tájékozódás érdekében összegyűjtöttünk néhány hasznos információt az EKF jeggyel kapcsolatban.

Miért jó, ha az EKF jegyet választom?

 

A programsorozat egyik alapértéke a fenntarthatóság, így a környezet védelméhez is hozzájárulhatsz azzal, hogyha az autó helyett a közösségi közlekedés egyik formáját választod. Nem beszélve a költséghatékonyságról, hiszen az EKF jegy szimbolikusan 2023 forintba kerül, és nagyobb társaságban utazva már a vonaton kezdetét veheti az igazi közösségi élmény.

 

Mikor élhetek az EKF jeggyel?

 

A jegy a VEB2023 EKF kiemelt programjaira érvényes, oda-vissza utazásra szól, mely az ország bármely pontjáról igénybe vehető. Azt viszont fontos tudnod, hogy a jegy csak a 2. kocsiosztályon használható, feláras vonaton plusz díjat kell hozzá váltani, és ha szeretnéd bebiztosítani a helyedet a vonaton, helyjegy váltása is szükséges.

 

Mikorra érdemes időzítenem?

 

Az EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján/napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján/napjain, illetve a rendezvényeket követő napon használható. Ugyanazon elővételi szabályok érvényesek rá, mint bármely más jegy esetében, azaz legkorábban 60 nappal a tervezett utazás előtt lehet a jegyeket megvásárolni.

 

Az EKF jeggyel a következő eseményekre juthatsz el a kedvezményes áron:

 

Veszprém Blues Fesztivál – április 13-16. / Ez az a Nap! – április 15. / Gizella Napok 2023 – május 7-14. / Magyar Mozgókép Fesztivál – június 7-10. / EKF Felező - június 15-18. / VeszprémFest 2023 – július 12-16. / Rozé, Rizling és Jazz Napok – július 12-16. / Veszprémi Utcazene Fesztivál 2023 – július 19-22. / Auer Fesztivál – augusztus 1-6. / Kőfeszt – augusztus 3-6. / INOTA Fesztivál – augusztus 31. – szeptember 3. / BALKAN: MOST fesztivál – szeptember 7-9. / Balaton Wine and Gourmet – szeptember 21. – 24. / Veszprém Jazz Fesztivál – november 16-19.

 

Hol tudom beszerezni?

 

A jegyeket online (MÁVapp, Elvira, jegykiadó automata) és személyesen is megválthatod a MÁV-START pénztáraiban, de az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5 és 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyekre nem vonatkozik.

 

Csak Veszprémig utazhatok vagy az egész régióban?

 

 A kedvezményes vasúti jegy Veszprémig vehető igénybe.

Azt tudtad, hogy...

…Budapest Déli pályaudvarról menetrend szerint indulnak a Bakony és a Göcsej InterCity vonatok, amelyek 1 óra 28 perc alatt érnek el Veszprémbe?

 

…Szombathelyről a Bakony InterCity menetideje 1 óra 44 perc, Zalaegerszegről a Göcsej InterCity vonat pedig 1 óra 42 perc alatt jut el Veszprémbe?

 

… ha nem a kiemelt eseményekre érkezel, a tavaly decemberben bevezetett Okosjeggyel 1599 forintért utazhatsz a Göcsej InterCity járatokkal egész évben? A kedvezményes árú jegy egy útra szól és helyjegyet is tartalmaz, de csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, az utasforgalom mértékétől függően, illetve ha időben, előre megváltottad a jegyedet. Az Okosjegy más kedvezménnyel nem érvényesíthető.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!