Sztárfellépőkkel, családi programokkal és látványos felvonulással vár a Gizella Napok és a GyereKert Veszprémben!

kikapcsolódás

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon. Az eseményt a népszerű veszprémi gyerekfesztivál, a GyereKert kíséri, három kijelölt hétvégén: május 11-12-én, május 19-én és 26-án.

Interaktív workshopok, hagyományőrző programok és zenés szórakozás a Gizella Napokon

A Gizella Napok programkínálatában a koncertek, kiállítások, előadások, színházi és tánc produkciók mellett képzőművészeti, gasztronómiai, és családoknak, gyermekeknek szóló programok is szerepelnek. A Gizella Napok hagyományos, Gizella királyné alakjához kapcsolódó programelemeinek idén is Veszprém történelmi belvárosa ad helyet. Idén is lesz látványos történelmi felvonulás, ahol hagyományőrzők, zászlóforgatók, gólyalábasok, Passaui vendégek, a helyi közösségek és nemzetiségek csoportjai és a pálinka lovagrendek mellett idén harmadik alkalommal Veszprém városrészeinek képviselői is csatlakoznak.

A fesztiválhétvégén, május 10-11-12-én gazdag könnyűzenei kínálat várja az érdeklődőket. A koncertek idén négy helyszínen zajlanak: az Óváros téren, a Hangvilla előtti téren, a Vár Áruház előtti téren és a Fortuna udvarban. A Follow The Flow, a 4S Street, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, Horváth Tamás és Charlie mellett többek között a Szabó Balázs bandája, a Napfonat, a Jazzbois és a Söndörgő is színpadra lép. A fesztiválszínpadokon idén is helyet kapnak a veszprémi és helyi kötődésű előadók, fellépnek a Hangár Könnyűzenei Központ növendékei, a Sofi & The Funktazi, és az LGT Emlékzenekar is. A Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a fesztiválhétvége előtt és alatt is különleges produkciók váltják egymást, érkezik a Kéknyúl, Szűcs Krisztián és a Balázs Elemér Group is.

A képzőművészeti programkínálat sokszínűségéről idén is a Művészetek Háza Veszprém gondoskodik. A Csikász Galériában és a fixir galériában a Lighthouse Egyesület alkotóinak kompozícióiból nyílik térspecifikus, csoportos kiállítás, a Művészudvarban pedig interaktív grafikai workshoppal, családi alkotóudvarral és vándorfényképész bemutatóval készülnek a szervezők.

Ahol minden a játékról szól: GyereKert

A veszprémi Színházkert májusban már harmadik alkalommal változik át Gizella királyné udvarává, és várja a családokat és a gyerekeket egy feledhetetlen mesés mulatságra. A GyereKert három hétvégén (május 11-12-én, 19-én és 26-án) kínál izgalmas kalandokat, játékos programokat koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, kalandjátékkal. A legkisebbeket és kicsit nagyobbakat kacagtató meglepetésprogramok várják Veszprém szívében, a Színházkert ligetének minden szegletében. A zenei fellépők között láthatjuk többek között Kovácsovics Fruzsinát, a Lóca együttest, a Kolompos együttest, Farkasházi Rékát és a Tintanyulat, a Kabóca Bábszínház és az Aranyszamár Színház pedig bábelőadásokkal kápráztatja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A gyerekek kipróbálhatják magukat az íjászatban, interaktív zenélésen ismerkedhetnek meg a hangszerekkel és kalandpályán is kipróbálhatják magukat.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!