Szórakozás, ügyesség, fejtörés - Régi és új játékok minden korosztálynak a Vöröstói Játékfesztiválon

kikapcsolódás VEB2023

Matchbox-gurítás a Kálvária-dombon, pedálos kisautó futam, Turul - avagy röptenisz, pikáns pesti kabaré: a család apraja - nagyja talál magának érdekes lehetőségeket május 27-től 29-ig Vöröstón, Barnagon és Tótvázsonyban.

Hagyományos, retro és modern, kreatív, ügyességi fejtörős, sportos játékok is várják a vendégeket május utolsó hétvégéjén Vöröstón, Barnagon és Tótvázsonyban. A három napos programról - melyet a Gyereknapot is magában foglaló pünkösdi hétvégén rendeznek meg - Tóth Benedek ötletgazda, programigazgató árult el érdekességeket.

„A rendezvény a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. Ez is bizonyítja, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is szeretnek játszani és azt is felismertük, hogy a játék fogalmába nagyon sok minden belefér.”

Három nap, több tucatnyi játék- milyen érdekes, izgalmas lehetőségekkel találkozhatnak az idelátogatók?

Tavaly, amikor először rendeztük meg a Játékfesztivált, az egyik legnagyobb sikere a Matchbox-gurító versenynek volt, melynek a Kálvária-domb adott otthont. Ezt idén is megismételjük. Most is lesz footgolf, azaz lábgolf, petanque, társas és táblás játékok szép számmal. Régi korok játékaival is megismerkedhetnek a résztvevők, sok más mellett lesz egy turul nevű hálós játék és csúzliszda is. A pedálos kisautók versenyét is megrendezzük Barnagon, ez az óvodáskorú gyerekeknek nagyon jó szórakozás, az idősebbekben szép emlékeket ébreszt. Lesz családi bringaverseny és ugyancsak családi bálafutó verseny.
Lesznek kvízjátékok a környék történelméről, nevezetességeiről és villámvetélkedőket is rendezünk. Ki lehet próbálni a Lavosballt is, a bűvös kockához hasonló, új magyar játékot.

Műsorok is színesítik majd a rendezvényt.


Balsai Móni elvállalta a Játékfesztivál házigazdájának szerepét, ő Heltai Jenő műveiből összeállított pikáns pesti kabaréval   készül. Ez természetesen a felnőtteknek szól.
Nagyon sok gyerekprogram: interaktív zenés műsor, bábelőadás is szerepel a kínálatban. Itt lesz Gusztáv, a csodakapus, akinek nem lehet háromból három tizenegyest berúgni.
Akik pedig a sok játék, mozgás, fejtörés közben megéhezik, azoknak a Gasztroudvar finomságokat kínál.

Fontos! Néhány játékra előzetesen kell regisztrálni, ezt a www.jatekfesztival.eu oldalon lehet megtenni.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!