Színház az esélyegyenlőség jegyében Vonyarcvashegyen

Kultúra

8 alkalomból álló színházi előadássorozat várja a vonyarcvashegyi vendégeket és a színház szerelmeseit tavasztól őszig a 2023-as évben, az Imre Sándor Szeretetszínház előadásaiból a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

A programok Vonyarcvashegy különleges helyszínein valósulnak meg: a LIDO strandon, a Szabadtéri színpadon, az Erdei színházban és a Szent Mihály Kápolna lábánál. A szervezők ezzel is arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy Vonyarcvashegy sokkal többet kínál, mint „csak” a Balaton.

Az „Előttünk a víz, mögöttünk az erdő” szlogen arra utal, hogy a strand mellett a Keszthelyi-hegység is fantasztikus élményeket kínál, az év 52 hetében– emelte ki Pali Róbert polgármester. Csapatommal folyamatosan keressük azokat az egyedi programokat és attrakciókat, amelyek még színesebbé, még emlékezetesebbé teszik a Vonyarcvashegyen eltöltött napokat. Ennek jegyében indult 2021-ben az Imre Sándor Szeretetszínházzal az együttműködésünk, melynek keretében színi tanoda működik egész évben, havi kettő alkalommal, 60-80 „színészpalánta” aktív részvételével. Ennek az összefogásnak adott új lendületet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.

Bartokos Tamás, a Szeretetszínház igazgatója kiemelte, hogy előadásaikkal ledöntik az előítéleteket épek és sérültek között, közelebb hozzák a fogyatékkal élők világát és felejthetetlen színházi élményt nyújtanak a nézőknek. A Szeretetszínház az inkluzív szemlélet jegyében ép és sérült, felnőtt és gyermek színészekkel visz színre közkedvelt színdarabokat és musicaleket. Az idén 20 éves jubileumát ünneplő társulat jelenleg 60 tagot számlál, melynek pont fele fogyatékkal élő.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!