Szabadon, de közösségben – Coworking irodák Veszprémben és a Balatonnál

kikapcsolódás

Szabadúszóként, függetlenül – mégis közösségben dolgozni. Erre az első pillanatban talán ellentétesnek tűnő opcióra adnak lehetőséget a közösségi irodák. A coworking helyek évek óta már a régióban is várják mindazokat, akik az otthoni munkavégzés helyett kipróbálnák ezt az életformát.

A home office és az állandó, bérelt irodák között helyezhetjük el leginkább a közösségi irodákat. Ezekben legfőképpen munkaállomásokat – tulajdonképpen asztalokat, esetleg tárgyalókat, vagy éppen Skype-fülkét, online megbeszélésekre alkalmas helyiséget bérelhetünk – akár néhány órára, teljes napokra, de akár hosszabb időtávra is. Lehet, hogy több napon keresztül ugyanazokkal találkozunk, mikor betérünk dolgozni, de biztosan feltűnnek új arcok is nap mint nap. A közösségi irodák arra adnak lehetőséget, hogy egyedül, mégis közösségben dolgozhassunk.

És hogy a régióban hol tehetjük meg mindezt? Mutatjuk!

Veszprém

Katedra Coworking

A Katedra Coworking, melyet vállalkozóknak, szabadúszóknak, home office alkalmazottaknak, kisebb csapatoknak és cégeknek is ajánlanak - mint írják: "a coworking office (magyarul közösségi iroda) olyan felszerelt iroda, ahol többen egyazon térben egymástól függetlenül dolgozhatnak. A coworking irodákban terembérlésre is van lehetőség, így akár egy fontos megbeszélésre, akár egy egész napos ötletelésre, tréningre is kiváló helyszín. Előnye az otthoni irodával szemben, hogy segít szétválasztani a munkát és a magánéletet, hogy az otthonod csak a pihenés, feltöltődés helyszíne legyen. Illetve itt megismerkedhetsz másokkal, együtt kávézhatsz, ebédelhetsz a többiekkel (persze csak ha szeretnél, semmi sem kötelező).”

ActiCity közösségi iroda

Az ActiCity Tánc és Mozgásközpont ’A’ épület 1. emeletén található üvegfalú közösségi irodája központi helyen, modern környezetben kínál lehetőséget a nyugodt munkavégzésre. A közösségi iroda használata térítésmentes, viszont munkaállomás foglalására nincs lehetőség. Rendezvények ideje alatt a közösségi iroda elérhetősége korlátozódhat, ezért érdemes az ActiCity elérhetőségein tájékozódni az adott időpont lehetőségeiről. A közösségi iroda hétfőtől vasárnapig délelőtt 11 órától egészen este 9 óráig vár mindenkit.

Balaton

AZ Iroda

Balatonfüreden vár AZ Iroda - Közösségi Iroda az egyik városközponti üzletházban. Időnként programokat és nyílt napokat is szerveznek, így nem csak munkára, hanem kikapcsolódásra is lehetőséget teremt. Veszprém megyében élők ráadásul kedvezményesen bérelhetnek itt helyet.

Parókia Coworking

A Balaton-felvidék egyik kis településén, Káptalantótiban található a Parókia Coworking, amely a "munkahelyen" kívül apartmanokkal és hatalmas kerttel is várja az átutazó és a környékbeli digitális nomádokat, szabadúszókat és home office-ban dolgozókat. A közösségi élet is élénk is: gyakoriak az előadások, kulturális programok. Az iroda mellett szálláslehetőséget is kínálnak.

PortusHome Coliving

A vászolyi PortusHome Coliving egy kicsit másképp működik, mint a közösségi irodák általában.  Ezt az irodát cégek bérelhetik minimum egy napra közös munkára, tárgyalásra, workshopokra, csapatépítő rendezvényekre. A munka után pedig külön igény esetén a szállás is biztosított az iroda melletti és közeli apartmanokban, vendégházakban.

K125 Keszthely

Keszthelyen, a városközpontban vár a K125 közösségi iroda, melyet szabadúszóknak, digitális nomádoknak, induló vállalkozásoknak, kirándulóknak ajánlanak az üzemeltetők. Kortárs minigaléria is színesíti a helyet.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!