Robotkutyák, okos városok, 3D szuperhősök – Inspiráló nyári táborokba várja a gyerekeket a veszprémi Digitális Tudásközpont

kikapcsolódás

A Digitális Tudásközpont Veszprém belvárosában különleges utazásra invitálja a gyerekeket a nyári szünetben.

A programozástól, a robotikai technológiákon át a 3D nyomtatásig, nem csak alkalmi foglalkozásokon, hanem nyári táborokban is részt vehetnek az általános iskolai tanulók. Június végétől augusztus végéig öt tematikus táborba várják a digitalizáció iránt érdeklődő 3-8. osztályos diákokat.

Elsőként a robotika világával ismerkedhetnek meg június 24. és 28. között a 3-4. osztályos gyerekek. A „Kalandozások a robotika világában” elnevezésű tábor egy olyan hely, ahol a gyerekeknek lehetőségük van felfedezni és kísérletezni a programozás alapjaival. A táborban az új technológiák segítségével a résztvevők megismerhetik az algoritmusokat és a logikai gondolkodást, miközben játékosan és interaktív módon tanulnak. A június végi dátum mellett augusztus 5. és 9. között is indul majd tábor ezzel a tematikával.

Július 1. és 5. között szintén a robotoké lesz a főszerep: az „Építs, programozz LEGO robotot” táborba az 5-8. osztályos korosztályt várják. Itt a gyerekek különböző konstrukciókat építenek és programoznak, amelyek során nem csak a kreativitásukat mutathatják meg, hanem megpróbálhatnak választ adni napjaink és a jövő kihívásaira. A megépített robotok programozása során elsajátítják az algoritmikus gondolkodás és a blokkprogramozás alapjait is, mindezt szórakoztató kihívások során, játékos formában.

Július 15. és 19. között a jövő városáról gondolkodhatnak majd a tábor résztvevői. Itt az 5-8. osztályos tanulók merülhetnek el egy elképzelt, jövőbeli világban, ahol olyan kérdéseket járhatnak körbe, mint a fenntarthatóság vagy a megújuló energia. A résztvevők a foglalkozásoks során olyan technológiákat használhatnak fel a városmodell és a kapcsolódó tárgyak létrehozásához, amiket szerintük a saját életük során is használni fognak a jövőben.

A nyári szünetet augusztus 12-16. között egy különleges tábor zárja, ahol az 5-6. osztályos gyerekek megalkothatják kedvenc szuperhőseiket. Az „Alkosd meg saját szuperhősöd” tábor öt napja során a tanulók saját élményeik, ötleteik alapján hozhatják létre hősüket. A digitális alkotópedagógia és a kreativitás eszközeivel komplex érzéseket fejeznek ki, miközben formába öntik vágyaikat. A hősök a megszületésük után érdekes és szórakoztató kihívásokon mennek keresztül, ugyanakkor erkölcsi és etikai kérdéseket is körbejárnak.

A táborokban a foglalkozásokra minden nap 7:45 és 16 óra között kerül sor, napközben pedig lehetőség van egy melegétkezésre is. A Tudásközpont a veszprémi gyerekek számára 20% kedvezményt biztosít a táborok árából, amennyiben a családban valaki rendelkezik Veszprém Kártyával, de természetesen az ország minden tájáról várják az érdeklődő fiatalokat.

További információ a táborok részleteiről a Digitális Tudásközpont Veszprém Facebook oldalán.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!