Pünkösdi programok Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban

kikapcsolódás

A három napos pünkösdi hosszú hétvége bővelkedik programokban Veszprémben és környékén, a Bakony-Balaton régióban – ezekből ajánlunk jó párat.

„Egy magával ragadó város, egy kedves kis kávézó, egy véletlen találkozási pont, egy titkos zug a szívben – a Királynék városára talán nem is olyan nehéz rátalálni” – ezt is mutatja a Királynék városa című zenés játék, melynek ősbemutatójára május 19-én, 17.00 órára invitálják a közönséget a veszprémi Hangvillába. A városban a gyerekek is jól érezhetik magukat: pünkösdvasárnap ismét megnyílik a GyereKert, Veszprém legnagyobb ingyenes családi fesztiválja: szabadtéri koncertekkel, játszóházakkal, színházi programokkal és sok-sok meglepetéssel.

Péntektől hétfőig az északi part legklasszabb Fok Utcazene Fesztiváljával várják a közönséget Balatonalmádiban. Többek között fellép a Tárkány Művek, a Duna Művészeti Együttes, a Beshodrom, néptánccsoportok, neves együttesek, lesz pünkösdi király-és királynőválasztás és sok népi játék is.

Május 17-20-ig a Balatoni Hal-és Borünnep helyszíne lesz a balatonfüredi Tagore sétány. A Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatainak kínálatát a nedűkhöz illő sajtok-, valamint balatoni halételek, koncertek, gyerekprogramok egészítik ki.

A korábbi évek szokásaihoz híven pünkösdvasárnap ismét a badacsonyi Rózsakőhöz várják a szerelmespárokat. Itt jegyezhetik el egymást és a vendégeikkel koccinthatnak az erre az alkalomra készített Eljegyzések borával. E romantikus ünnepen régi hagyományok, szokások kelnek ismét életre.

Keszthely új rendezvénnyel színesíti programkínálatát: a Viviera Beachen rendezik meg az I. Pünkösdi Fesztivált. Szombaton a hazai mainstream szféra nagyágyúi vezetésével ugrálhatod át az éjszakát, vasárnap a legmélyebb ütemek veszik át az uralmat: érkezik a Coronita teljes csapata.

A Balaton több pontján ráláthatunk a nagy hagyományú Pünkösdi Regatta vitorlásverseny népes mezőnyére.  Május 18-tól 20-ig tart a rendezvény, a Balatonföldvár-Keszthely-Ábrahámhegy útvonalon.  A tradicionális verseny a második legnagyobb megmérettetés a Kékszalag után, és a legnagyobb mulatság is a parton, amiről a keszthelyi vitorlázók gondoskodnak idén.

Már szombaton kezdetét veszi a balatongyöröki Pünkösdi Szezonnyitó Napok programsorozata. Több más mellett vasúti emlékszoba és kézműves alkotásokból kiállítás nyílik, lesz szabadtéri szentmise, horgászverseny és több koncert.

Illemtan Görög Ibolyával, Holdfényfürdő a hévízi tavon, Pünkösdi Szuperhős Program, operett, koncertek, gyermekprogramok, kirakodóvásár - mindez péntektől vasárnapig a zalai fürdővárosban, a hévízi Pünkösdi Pikniken.

Ezer arc, ezer mosoly! mottóval idén az egykori zsűrielnök, dr. Halmos Béla emléke előtt tisztelegve rendezik meg a Méta Fesztivált Balatonbogláron: a Gyermek és Ifjúsági Néptánccsoportok Koreográfia Versenye és Futó Méta Bajnokság, valamint a pünkösdi király és királyné választás alkotta programsorozat május 18 - 20 között várja a közönséget.

Siófokon a pünkösd a Szezonnyitó ünnepe, látványos felvonulással, folklórműsorokkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel - többek között fellép a Hooligans, Dj Dominique, és a TNT is, valamint egészségünkre figyelhetünk tanácsadásokon, szűréseken.

Márkón a vasárnapi Pünkösdi Lovas Ünnep és Gyereknap keretében a közönség részese lehet a hagyományokra épülő játékos lovas ügyességi vetélkedőnek, a lovas Pünkösdi Királyválasztásnak, lovasbemutatóknak és a gyerekeknek is kedveskednek játékokkal, koncerttel

Aki pünkösd szakrális mélységében merülne el, annak bakonybéli kirándulást ajánlunk. Előzetes regisztrációval vezetett sétán lehet részt venni: a hosszúlépés. járunk? és a Szent Mauríciusz Monostor közös programján bepillantunk egy ősi, mégis nagyon modern közösség életébe.  Május 18-án a monostori templomban Pünkösdi Szentlélekváró dicsőítésre várják a híveket a 4# zenekarral gitáros énekkel, elmélkedéssel, imádsággal, másnap Az érzelmek köre Beethovennel címmel koncertet ad az olaszországi Ouartetto Eos.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!