Október 5-től két hónapon át vehetünk részt a veszprémi Művészetek Háza Csendnapok programsorozatán

kikapcsolódás

Sétákkal, foglalkozással, filmmel, zenével, mély beszélgetésekkel, szemlélődéssel és az önmagunkban való elmélyülés és elgondolkodás lehetőségével vár a Csendnapok rendezvénysorozat Veszprémben október 5-től december 7-ig.

Október 5., szombat 15:00

CSENDSÉTA

Minden évben rendszeres program a csendséta, amikor együtt haladunk, mégsem egymásra, hanem a környezetre és önmagunkra figyelünk. Aki már megpróbálta, tapasztalhatta, hogy bár nem ismerjük egymást, a séta végére − amikor a Dubniczay-palotában teázunk, beszélgetünk, meditálunk – megszületik az összetartozás érzése bennünk.

Vezető: Kálazi Ági reikimester 

Gyülekező: a Dubniczay-palota udvarán

 

Október 12., szombat 16:00

ERDŐFÜRDŐ

A japán sinrin-joku módszeren alapuló erdőfürdő olyan séta, amely során kapcsolatot teremtünk a fákkal, bokrokkal, a pázsittal. Nagyné Kozma Ildikó klímareferens tanítja meg, hogyan tudjuk létrehozni ezt a kapcsolatot, akár egy belvárosi parkban is.

Kényelmes cipő, ruházat ajánlott.

A táv nem hosszú, fájós lábúak is vállalkozhatnak rá. Esőnap: október 13., vasárnap 16:00

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesülettel közös program. 

Gyülekező: a Megyeház téren, a zeneiskola előtt

 

Október 19., szombat 14:00

CSENDKÓSTOLÓ

A kicsiny Balaton-felvidéki faluban, Dörgicsén három Árpád-kori templom romjai is megtalálhatóak. Ezeket látogathatjuk meg a program során, majd a faluházban ülhetünk le beszélgetni Nagy Nándor mentálhigiénés szakemberrel, aki az évek során több csendkóstolót is vezetett. 

Részvételi díj: 2.500 Ft

Kérjük, a programra regisztráljanak a [email protected] e-mail-címen! Indulás Veszprémből különjáratú autóbusszal 14 órakor, a Köd utcai parkolóból.

 

Október 26., szombat 14:00-17:00

MŰVÉSZETTERÁPIÁS FOGLALKOZÁS

Bognár Tibor művészetterapeuta és a művészet segítségével jobban megismerhetjük önmagunkat: beszélgetünk és alkotunk. A kreativitás mindegyikőnkben ott rejtőzik. Engedjük szabadon!

A program 3 órás egységes foglalkozás, a résztvevők aktív részvételével.

Kérjük, a programra regisztráljanak a [email protected] e-mail-címen! Dubniczay-palota, Vár utca 29.

 

November 9., szombat 15:00

LELKI ÖNVÉDELEM

Stressz, veszteség, mérgező kapcsolatok – életünk kikerülhetetlen veszélyforrásai. Tóth Attiláné Molnár Valéria mentálhigiénés szakember abban segít, hogy megtaláljuk a választ: sok rossz között hogyan tudjuk megteremteni és megvédeni lelkünk békéjét? Mi segít, hogy a lehető legnagyobb harmóniában élhessünk önmagunkkal?

Helyszín: Dubniczay-palota, Vár utca 29.

 

November 16., szombat 15:00

KALAND – FILMVETÍTÉS

A Márai Sándor azonos című regénye alapján készült filmet Sipos József rendezte. Főszereplők: Gerd Böckmann, Marozsán Erika, Csányi Sándor.

Helyszín: Dubniczay-palota, Vár utca 29.

 

November 23., szombat 15:00

JÉGKORSZAKBAN ÉLÜNK – KÖRNYEZET(ÉS)TÖRTÉNELEM

Akkor van jégkorszak, ha a Föld pólusait jég borítja, tehát a jelenlegi globális felmelegedés jégkorszakban zajlik. Dr. Rácz Lajos környezettörténész, egyetemi tanár előadásában esettanulmányok bemutatásával mesél – élvezetesen, időnként viccesen – a történeti korok embereinek sikeres és sikertelen kísérleteiről, ahogyan a klíma és a természeti környezet változásaihoz próbáltak alkalmazkodni. Számunkra mik lehetnek az alkalmazkodás lehetséges módjai?

Helyszín: Dubniczay-palota, Vár utca 29.

 

November 30., szombat 15:00

SLOW LOOKING − a lassú szemlélődés művészete

Hány műalkotást tudunk felidézni egy kiállítás megtekintése után, mire emlékszünk egyáltalán? A Slow Looking program alatt kísérletet teszünk egy igazán elmélyült befogadói attitűd elsajátítására, amely során nemcsak a műtárgyak felületét elemezzük, hanem saját érzéseinket, asszociációinkat is a felszínre hozzuk a látottak alapján.

A programot Varga Zita múzeumpedagógus, művészetterapeuta vezeti. 

Helyszín: Dubniczay-palota, Vár utca 29.

 

December 7., szombat 15:00

ZENÉS BESZÉLGETÉS

A 15. Csendnapok záróeseményén Herth Viktóriával, a programsorozat szervezőjével, Szelle Dávid beszélget.

Közreműködik Hegedüs Csaba tradicionális jazz (Jazzleman zenekar). 

Helyszín: Dubniczay-palota, Vár utca 29.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!