Nyáron újra fesztiválhelyszínné változik a Gyárkert!

kikapcsolódás

2024 nyarán újra zenével tölti meg Veszprém városát a Gyárkert Kultúrpark. A régió egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb koncerthelyszínén idén is népszerű előadók koncertjeit élvezhetitek. A hazai zenei élet kiemelkedő előadói lépnek majd színpadra hétvégenként, a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos –, túl új nevekkel is bővül a Gyárkert: színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a fiatalok új kedvence, Pogány Induló, a Hooligans és a legendás Kopaszkutya lemezt bemutató koncerttel Hobo is.

Tavaly a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket a veszprémi Gyárkert, a rendezvénysorozatnak pedig nem csupán a helybeliek körében volt hatalmas sikere, az ország többi részéről is vonzotta a nézőket, az elmúlt hónapokban pedig felmerült a közönségigény a folytatásra. Veszprém önkormányzata éppen ezért döntött úgy, hogy a volt bútorgyár helyén tavaly létrehozott népszerű helyszínen, a Gyárkertben idén is koncertekkel várják az érdeklődőket.

A Gyárkert június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik majd, de új Gyárkert-előadóként Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép a nyár folyamán. A Gyárkert programjában természetesen helyet kapnak veszprémi zenekarok is, akik adott esetben a főkoncertek előtti bemelegítő hangulatról gondoskodnak majd. A fellépők listája még korántsem teljes, további nevekre is számíthattok az elkövetkező hetekben. 

A tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján a szervezők már elkezdték az egyeztetéseket, hogy a koncertek napjaihoz igazítva a régión belül a vonat és buszközlekedés is sűrített járatokkal és meghosszabbított menetrenddel álljon rendelkezésre a Gyárkertbe látogató közönség részére.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!