Művészet és gasztronómia kéz a kézben - Szeptember első hétvégéjén érkezik a Káli Piknik

gasztro

Hegyek, völgyek, szőlőtőkék és borospincék között kanyargó szerpentinek, rusztikus épületek – ki ne ismerné a Balaton-felvidék hamisítatlan hangulatát? Ebben a különleges miliőben vár szeptember 2-án és 3-án a Káli Piknik, ahol kultúra, művészet, finom ételek, és a Káli-medence épített és természeti csodái nyűgöznek le majd mindenkit két napon át.

Szeptember 2-3. között Köveskálon, különleges helyszínen találkoznak majd az ország legelismertebb séfjei és vendéglátóhelyei a Káli Piknik keretében. Többek között Michelin-csillagos éttermek séfjei is érkeznek a káli faluba, akik különleges menüvel várják a gasztronómia szerelmeseit. Amíg kóstolunk, kerekasztal-beszélgetéseket is hallgathatunk a hazai gasztronómiai élet meghatározó szereplőivel. A rendezvényen ott lesz Lajos Mari, akinek receptjei több generációnak segítettek már ínycsiklandó falatokat varázsolni az asztalra, Forrai Miklós, a Michelin Bib Gourmand elismerést nyert, balatonszőlősi Casa Christa étterem tulajdonosa, és Szabó Andrea, aki a magyar superfood világába kalauzolja el a hallgatóságot – és sokan mások. 

A vendéglátók listája

Anyukám Mondta Étterem (Encs)

Babel (Budapest)

Creative Kitchen Truck by John's Pub (Keszthely)

Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)

Kővirág (Köveskál)

Lokal47 (Kéthely)

Macok Bisztró (Eger)

MI A KŐ (Köveskál)

PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely (Palkonya)

Rolling Chef

Steak Trezor Beef (Budapest)

Szabi A Pék - Panificio Il Basilico (Szentendre)

Bortársaság

Káli Kövek borászat

Mrs. Doubtfire Project

One Eleven Roastery

Pálffy pincészet

Vis Vitalis

A beszélgetések mellett olyan programok várják a látogatókat, mint a látványfőzés, a bor- és pálinkakóstolók, Szabi a Péktől megtudhatjuk a tökéletes nápolyi pizza receptjét, Beh Mariann, a Bazsalikomos kert teák megálmodója pedig legújabb, Fűszermesék című könyve kapcsán a fűszerek világába kalauzol el kicsiket és nagyokat.

A gasztrokulturális kalandok mellett a művészetekben is megmerítkezhetünk a Káli Pikniken: exkluzív workshopokon testközelből, interaktív módon ismerhetjük meg a résztvevő művészek munkáit, alkotási folyamatát, amibe akár mi is bekapcsolódhatunk és izgalmas beszélgetéseket is meghallgathatunk a hazai kulturális szcéna szereplőivel; például a műgyűjtő házaspár Polgár Tünde és Polgár Árpád is mesél majd. Lesznek pop-up kiállítások és tárlatvezetések is – többek között a Káli Art Inn kertjében a Káli Art-Park aktuális szoborkiállításán vehetünk részt vezetett sétán, de körbejárhatjuk Lukéj Gabi festőművész pop-up kiállítását is.

A két nap alatt olyan állandó kísérőprogramokkal találkozhatunk a Káli Pikniken, mint a legendás budapesti dizájnvásár, a WAMP Design Market, de lesz kézműves és termelői piac, a Hatablak galériájában pedig minden nap 12 és 19 óra között időszaki kiállítás várja a művészetkedvelőket.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!