Mondj búcsút az évnek a régióban! – Évzáró programokat ajánlunk

kikapcsolódás VEB2023 / Fotó: Unsplash

2023 nagyon izgalmas évnek ígérkezik, hiszen kezdetét veszi az Európa Kulturális Főváros programév, de előtte zárd le méltó módon a 2022-es évet a Bakony-Balaton régióban! Az év vége is számos izgalmas programlehetőséget tartogat!

Őröljétek bele magatokat az új évbe a Fenyves Malomban!

 

December 30-án (10:00-12:00) forralt borral, meleg teával és egy igazán különleges programmal vár Veszprém egyetlen vízimalma 2022 utolsó látványőrlésén. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az idegenvezetés 10 órakor kezdődik.

 

 

Irány a természet a badacsonyörsi Folly Arborétumban!

 

A fehér karácsonynak sajnos már búcsút mondtuk, és mivel a hőmérő higanyszála az év vége fele is tartósan 0 fok felett marad, sőt néha, még 10 fok felé is kúszik, ezért a szomorkodás helyett érdemes kihasználnotok az enyhébb téli időt, és a Folly Arborétum felé indulnotok.  A „Balaton édenkertje” december 27. és január 8. között minden nap hosszabbított nyitva tartással reggel 9 és este 8 között várja a látogatókat az arborétumban, ahol délutánonként akár a látványos fényjátékot is megcsodálhatjátok. A Folly az ünnepi időszakban interaktív szabadulószobával és tematikus sétákkal, az étteremben pedig ünnepi menükkel is készül. Január első hetén pedig (január 2-8.) nyílt napokkal várják a látogatókat, így ha a lakhelyed irányítószáma 8250 és 8319 közé esik, ingyenesen járhatod körbe az arborétumot!

 

 

Adjátok át magatokat a zenének a Papírkutyában!

 

December 29-én (19:00-20:30) a KACAJ koncertjén hangolódhattok az év utolsó napjaira! A zenekar Pécsből érkezik Veszprémbe és a „sírva vigad a magyar” mottót szem előtt tartva varázsolja el a közönséget magyar népdalok világába, miközben az élményt hiphop beatekkel és autentikus dallamokkal teszik teljessé.

 

A Hangjáték a VEB2023 EKF zenei fejlesztésű programja, melynek fő célja, hogy minél több zenélő ember legyen Veszprém városában. Az eseménysorozat idén Franczia Dani Óévbúcsúztató Örömdobolásával zárul december 30-án (15:30-16:30). A közös zenélés azon felül, hogy segít kikapcsolni, összeköt másokkal is, és az sem baj, ha sosem vagy már nagyon régen fogtatok hangszert a kezetekben…itt az alkalom, doboljátok át magatokat a következő évre!

 

Még aznap, december 30-án este (19:00-20:30) vár Barabás Lőrinc, aki a dance, az electro funk és a jazz elemeit ötvözi, hol trombitán, hol billentyűs hangszereken. Zenéit hallgatva igazi chill hangulatban pihenhetitek ki az év fáradalmait.

 

 

Töltsétek az év utolsó óráit az Óváros téren!

 

Ha még nem találtátok ki, hogy hol szilveszterezzetek, ne is gondolkodjatok tovább, hiszen december 31-én az Óváros téren lézershowval és DJ settel vár a Veszprémi Szilveszter! A vidám hangulatról 22 órától késő éjszakáig Kis Dávid gondoskodik, éjfélkor pedig látványos lézershowval köszönthetitek az új évet!

 

Kezdjétek az új évet egy balatoni fürdőzéssel!

 

Szigligeten évek óta hagyománynak számít december 24-én, hogy egy karácsonyfát állítanak a Balatonba és az is, hogy az év első napján, ha esik, ha fúj a legbátrabbak megmártóznak a téli Balatonban. Így lesz ez 2023. január 1-jén is a Szigligeti Községi Strandon. A csobbanást orvosi vizsgálat előzi meg, déltől ételekkel, italokkal és nyarat idéző hangulattal várják az érdeklődőket. A jó hangulatot 12:50-től a The Bits Beatles Emlékzenekar koncertje alapozza meg, majd 14 órától ágyúszóra veszi kezdetét az Újévi Csobbanás, ahol akár jelmezben, akár extrém fürdőruhában is a habok közé vethetitek magatokat. A buli utána sem áll meg, DJ szórakoztatja a vendégeket.

 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!