Még két alkalommal csípheted el a Természetre hangolva programsorozat nem mindennapi koncertjeit

kikapcsolódás

A Természetre hangolva egy egyedülálló koncertsorozat, amelynek keretében könnyűzenei formációk zenélnek a régió ikonikus természeti helyszínein. Idén még két alkalommal találkozhatsz a különleges előadásokkal: augusztus 26-án a Zirci Arborétumban, szeptember 23-án pedig a Haláp-hegy tetején élvezheted a természet és a dallamok összefonódását.

© Természetre hangolva

Ha szereted a rendhagyó helyszíneket, a nem mindennapi zenei produkciókat és nem mellesleg szívesen töltöd a szabadidődet a természetben, akkor a Természetre hangolva koncertsorozat neked szól! A 2023 májusában útjára induló projekt célkitűzése, hogy a természet és a zene összekapcsolódásával egyfajta meditatív közeget teremtsen meg az egyes koncertek helyszínein, amelyben a hallgatóság és az előadó egyaránt meg tud merítkezni.

Az elmúlt hónapokban hallgathattunk instrumentális zenét a hegyesdi bányatónál, improvizatív folk és handpan dallamokat a Haláp-hegy tetején és gitármuzsikát az Úrkúti Őskarsztnál. A koncertsorozat azonban hamarosan a végéhez érkezik, már csak két alkalom van hátra, így érdemes mielőbb regisztrálnod, ha szeretnél egy kivételes zenei élményt átélni a természet lágy ölén, a késő nyári-kora őszi hangulatban.

A koncertek regisztráció szükséges!

Augusztus 26. - Koncert a fák közt - Farkas Izsák hegedűművésszel

Augusztus 26-án a Természetre hangolva keretein belül Farkas Izsák hegedűművész hív mindenkit izgalmas zenei felfedezőútra a Zirci Ciszterci Arborétum varázslatos helyszínére, a filagóriához. Farkas Izsák 2010-ben végzett hegedűművészként, azóta hangszerével, elektroakusztikus eszközökkel és performanszaival a zene fogalmi határainak tágításán dolgozik. A Infusion Trio egyik tagja - a formáció méltán híres a már jól ismert slágerek teljesen új, érdekes hangzásvilágban való megszólaltatásáról elektronikus hangszerek és effekt pedálok által. Izsák már egyetemi évei alatt kutatta az elektromos hegedű új, formabontó kifejezésmódjait. A vizuális előadóművészet is közel áll hozzá: a „Hegedűs a háztetőn” címszerepében például 6 évig láthatta a Vígszínház közönsége. Jelenléte a különféle színházművészeti irányzatokban folyamatos, mindemellett számos fúziós, crossover, jazz és rock zenekar tagja, vezető egyénisége. Különleges, népszerű zeneművész és sikeres tanár.

Zirci Apátság és Arborétum I Fotó: Toroczkai Csaba

Szeptember 23. - Koncert a kráterben - LIVE AMBIENT - ZSÁGER BALÁZS

Szeptember 23-án Zságer Balázs ambient live act-jével zárul az idei Természetre hangolva koncertsorozatot a zalahalápi kőkráterben.

 

Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak - Wings of Love c. számát több külföldi rádió és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a folyamatos megújulás és változni tudás, új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű hangzásvilágot alkot.

A zalahápi kráter bazaltkövei különleges gellert adnak majd az erre az alkalomra készített meditatív ambient live act-jének is, amelyről egy koncertvideó is készül majd.

Zalahaláp I Fotó: Toroczkai Csaba

Tudj meg többet a koncertekről és a fellépőkről a Természetre hangolva Facebook oldalán! Elolvasom

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!