Margófeszt útikalauz – Minden, amit tudnod kell, mielőtt elindulsz

Kultúra Kormos H. Barbara / Fotó: Margófeszt

Mi történik, ha Budapest egyik legnagyobb irodalmi és olvasásnépszerűsítő eseménye, a Margó Irodalmi Fesztivál az alig 300 fős Szentgyörgyvárra költözik? Idén augusztus 11. és 13. között kiderül, mi pedig készültünk pár tippel, hogy garantáltan ne maradj le semmiről!

Tájékozódj!

Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi is a Margófeszt pontosan: egy fesztivál, ami az irodalmat, a zenét, a gasztronómiát, a színház és a filmek világát ötvözi három napon át négy helyszínen.

Térképet elő!

A fesztivál második alkalommal költözik a Balaton környékére, méghozzá a festői szépségű Szentgyörgyvárra, amit Hévíz, Keszthely és Zalaegerszeg felől is könnyen megközelíthetsz, az utóbbi két városból fesztiválbusz-járatok is indulnak majd.

Élvezd a legjobb koncerteket!

A három nap során olyan előadókat láthatsz a színpadon, mint Szabó Balázs bandája, Beck Zoltán és Szűcs Krisztián, Analog Balaton vagy a Kollár-Klemencz Kamarazenekar.

Légy részese egy irodalomtörténeti eseménynek!

A 2011-es Margó Irodalmi Fesztiválon került megrendezésre az első Rájátszás, az olyan híres zenészekből, írókból és költőkből álló zenekar, mint Beck Zoltán (30Y), Egyedi Péter (Óriás), Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián (HS7). Idén a három nap során többféle formációban is fellépnek majd, és 11 évvel a megalakulások után a Rájátszás-búcsúval búcsúznak a fesztiváltól és tesznek pontot egy korszak végére.

Hangolódj az irodalomra!

Látogass el olyan különleges irodalmi előadásokra, mint a Libikóka, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert duó estje, ami „több mint egy koncert, személyesebb, mint egy színházi este”. A zenés-mesélős előadás során könnyed és nehezebb családi témákat boncolgatva reflektálnak egymásra az előadók.

Szövegelj!

Ismerd meg a szabad rímek világát a Slam Poetry Magyarország segítségével, akik a három nap során napközben szakmai programokkal és workshoppokkal, esténként pedig előadásokkal, slam poetry versenyekkel és bemutatókkal is készülnek.

Fedezd fel a környéket!

A tavaly indított különleges Sántakutya-sorozat segítségével helyi emberek előadásában hallgathatsz meg érdekes történeteket Szentgyörgyvárról és környékéről!

Kapcsolódj!

Nemcsak olyan szerzők munkásságát ismerheted meg közelebbről, mint Szlavicsek Judit, a balatoni krimik megálmodója, hanem a velük folytatott beszélgetések után akár hasonló érdeklődésű társaiddal is kapcsolódhatsz!

Válts jegyet, nehogy lemaradj!

A fesztiválra napijegy és bérlet is váltható, sőt, a zalaiak kedvezményes áron juthatnak be a rendezvényre. A programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg, és a helyszínek mérete miatt naponta maximum 1000 látogatót tud fogadni.

A részletes programlistát és minden egyéb információt megtalálsz a Margófeszt oldalán!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!