Március végétől újra látogatható a balatonfüredi Modern Műtár

Kultúra

A téli szünet után, március 29-én újra megnyílik a Modern Műtár (MoMű) Balatonfüreden. A tavaszi időszakban, áprilisban és májusban két kiállítást láthatunk majd az intézmény falai között.

Április I Az emberi test ábrázolása a fotográfiában

Április 27-től egy izgalmas fotókiállítást láthatunk majd, amelynek fő témája az emberi test ábrázolása lesz. A Szöllősi-Nagy-Nemes Gyűjtemény műveiből válogatva, a fotósok munkáin keresztül végigkövethetjük a testábrázolások fejlődését az évek, évtizedek alatt, a huszadik század elejétől egészen mostanáig. 

Május I Tisztelgés Vera Molnar előtt

Május 10-től a tavaly decemberben elhunyt Vera Molnar alkotásaiból láthatunk nagyívű válogatást. A világszerte elismert magyar származású médiaművész a számítógépes művészet egyik úttörője. Műveiben kulcsszerep jut a számítógép algoritmikus véletlenjének, művészetének fontos fogalmai a rend és a rendetlenség, a struktúra és a szabadság. Az emlékkiállítás az “In memoriam Vera Molnar: Dürer-Cezanne-Klee” címet viseli majd és a három művész munkásságát idézi majd meg Vera Molnar szellemiségén keresztül. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!