Középkori játszótér, villogó autók, mesebeli zenés utazás – Gyereknap Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban

kikapcsolódás

Május utolsó vasárnapja minden évben a gyerekekről szól. Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban számtalan kulturális és játékos program várja a kicsiket a színháztól a koncerteken át a kézműves foglalkozásokig.

Bábszínház, digitális élménytúra és interaktív hangszerkiállítás Veszprémben

Május 25-én, szombaton a Kabóca Bábszínházban Miú macska és Vau kutya kalandjai elevenednek meg előttünk, vasárnap délelőtt pedig a Piroska és a farkas meséje várja a kis közönséget. A Veszprémi Petőfi Színházban sem maradnak program nélkül a családok: rendőrkutyás bemutató, kvízjátékok, zenés műsor és a varázslatos Fehérlófia BonBon matinéra várják az érdeklődőket.

Május 26-án is tárt kapukkal vár mindenkit a kicsik legkedvesebb fesztiválja, a GyereKert, a veszprémi Színházkertben. Vasárnap Szalóki Ági koncertje, a Bahorka Társulat Komédiás Expressz előadása szórakoztatja a legkisebbeket, és itt lesz Masni és Pocó is, Mihályi Rékával. A műsorok mellett színesíti a napot kezes-lábas játszóház, a Hangolóra interaktív hangszerkiállítás, a HybridCycle workshopja a fenntarthatóság jegyében, a Csodaszarvas Képességfejlesztő Központ Veszprém játékai, a Paradicsom Projekt, kézműves foglalkozások a musszka csapatával, babajátszóház és baba-mama pihenő a Lélek Éled Kör Egyesülettel. A résztvevők pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program gyermekrajz kiállításán azt is megnézhetik, hogyan emlékeznek a gyerekek az EKF-évre.

A nagyobbak is találnak majd maguknak izgalmas programot: a digitális világgal ismerkedhetnek a Digitális Tudásközpontban a 10 év feletti gyerekek a „Tervezz, nyomtass 3D-ben!” elnevezésű digitális élménytúrán, ahol a fiatalok a 3D tárgyalkotás technikai hátterében merülhetnek el.

Múzeumpedagógiai foglalkozások, táncház és kézműves foglalkozások a Bakonyban és a Balatonnál

"Pelyhes állúak napja lesz nálunk, gyakorolni kell mindent, hogy egyszer hadfivé váljunk! Hiszen hadfinak szíve tiszta keze erős, csatában ezek az erények a nyerők!" - rigmussal invitálják a résztvevőket a nagyvázsonyi Kinizsi vár Gyermeknapi Kavalkádjára, melynek része futóbicikli és kismotor ügyességi játék, vívás oktatás, íjászat és csillagdobás, középkori játszótér a vizesárokban, kézműves foglalkozás, fogatozás, mesevetítés az lovagteremben, pónizás a várnál és homokkép festés.

Kettős ünnep lesz vasárnap Vonyarcvashegyen: a strandnyitó esemény mellett gyereknapi rendezvényt is szerveznek. Zenél a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kiszenekara, a Vonyarcvashegyi Kamarakórus és az iskola kórusa, bemutatkoznak a Keszthelyi Kötélugrók, fellép az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűHely Szeretetmesék című műsorával. Mindezek mellett játszóház, rendőr- és tűzoltóautó bemutató, quad, rallycross autók, hajókázás, vízibicikli és SUP is várja a gyerekeket, a napot pedig a Gyöngyözön Zenekar gyermekkoncertje zárja.

Keszthelyen a városi Gyereknapi progamkavalkádon lesz társasjáték, az új balatoni hajó, valamint villogós autók bemutatója, interaktív gyerekkoncert, táncműsor, fellépnek a Keszthelyi Kötélugrók, az Illyés Fuvola Trió, a napot pedig táncház zárja a Re-Folk kíséretével.

A sümegi Püspöki Palota kiállítása izgalmakkal teli játéktérré változik Gyereknapra. Vasárnap a Palota Mesék csintalan nyestkölyke hívja játszani a gyerekeket, a Mennyei Ügyek című kiállítás megannyi, izgalmas, szórakoztató, elgondolkodtató érdekességét játékosan fedezhetik fel a kalandvágyók.

Május 26-án egy különleges helyszínen, a Szántódpusztai Majorságban is a gyerekeké lesz a főszerep. Az Élő Majorban a vasárnapi múzeumpedagógiai foglalkozásokon a látogatók megismerkedhetnek a pusztával, a puszta értékeivel, kiderül, hogy milyen volt gyereknek lenni a pusztán és csipkelenyomatos gyurmát készíthetnek.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!