Kiállításmegnyitóval indult a Város Művésze programsorozat Keszthelyen

Kultúra

Polgármesteri fogadással és kiállításmegnyitóval indult Keszthelyen a Város Művészei II. projekt programsorozata, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatását is elnyerte. A Bakony és Balaton egy kreatív, kulturális értékekben gazdag régió és ezt bizonyítja Keszthely város kezdeményezése is.

A keszthelyi Balatoni Múzeum idén második alkalommal hirdette meg az Ikonok és Múzsák atelier: A Város Művésze II. pályázatot azzal a szándékkal, hogy két kortárs művészt egy hónapra vendégül lásson és közelebb hozza a középiskolás diákokhoz, a város lakosságához és érdeklődőkhöz a művészet világát. A felhívásra érkezett számos pályamű közül Gere Nóra Éva költönő és Ágh Márton látványtervező nyerte el az elismerést.

A 2023 májusában zajló eseménysorozat 2-án indult a Városháza dísztermében, ahol a polgármester ünnepélyesen fogadta és mutatta be a Város Művészeit. 

A Kint és Bent című kiállítás május 3-ától a hónap végéig látható a Balatoni Múzeumban, amely egy kis ízelítőt ad a Város Művészeinek munkásságából. 

A Kint és Bent, mint fogalmak és kiállításcím is számos jelentéssel bírhat. Megjelenik a kinti kert a benti térben egy olvasósarok-installáció keretében, a belső érzések kinti kivetülései az irodalmi alkotások, jelen esetben a versek egy költőn keresztül. A színház világában is egyesül a két fogalom, hiszen egy benti, zárt színházteremben tud megvalósulni egy kinti, távoli, külső világ a látványtervezőnek köszönhetően. 

Hermán Alíz szakmai vezetése mellett megvalósult tárlat a két fogalom vizuális leképeződése.

Izgalmasnak ígérkezik a május hónap Keszthelyen, mert a továbbiakban workshopok keretében lesz lehetőség együtt gondolkodni a művészekkel az irodalom és a színház maiságáról.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!