Kétéves az Óváros Piac! - November 19-én együtt ünnepelhetünk a veszprémi Erzsébet Ligetben

kikapcsolódás

A veszprémi belváros nagy múltra visszatekintő piaca több évtizedes kihagyás után 2021 októberében újra megnyitotta kapuit a vásárló közönség előtt Óváros Piac néven és azóta is töretlenül várja a termelői portékák kedvelőit jó hangulatú, hétvégi piacozásokra. A piac idén ősszel kétéves születésnapját ünnepli, ennek apropóján pedig zeneszó, kóstolók és kézműves foglalkozások színesítik majd a programot november 19-én.

Az Óváros Piac két éve azzal a szemlélettel indult újra az Óváros téren, ami a múlt században is a piacozás vezérelve volt: a praktikus oldalán- úgy mint a különböző friss, termelői portékák beszerzése egyetlen helyről - túl nem vitatható, hogy a piacoknak fontos közösségszervező erejük van. Az újraindult piac a környezettudatos vásárlás fontosságán és előnyein túl azt is hirdeti, hogy együtt lenni jó és a Bakony-Balaton régió termelőinek portékáin kívül food truckokkal, előadásokkal, workshopokkal, kóstolókkal és tematikus hétvégékkel is várja a látogatókat. 

November 19-én, a kétéves születésnap kapcsán most igazi ünnepi forgatagban merülhetünk el, és nem csak vásárolhatunk majd, hanem a délelőtt folyamán különböző programokon is részt vehetünk. 

10 órától az Erkel Ferenc Fúvószenekar tagjai fújják majd a talpalávalót, 10 és 12 óra között pedig a Szabadon Balaton egy rendhagyó kóstolóra vár mindenkit, ahol belekóstolhatunk majd a ,,balatonbarát kertbe" és ,,élőhely kocka" kóstolón is részt vehetünk. Mindemellett pedig a Csürdöngölő Kulturális Egyesület népi kézműves foglalkozásokkal és Krajcáros mesékkel várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. 

A piac nyitvatartási ideje november 19-én (vasárnap): 9:00-13:00

Helyszín: Erzsébet Liget 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!