Káli Piknik, Balaton Wine & Gourmet és szüreti rendezvények – Szeptemberi gasztro programajánló

gasztro

Izgalmas gasztronómiai programokból ősszel sem lesz hiány Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban : ebben a hónapban két alkalommal vár az Óváros Piac, Jásdon többet tudhatsz meg a gyalogbodzáról, piknikezhetsz a Káli-medencében, és több boros program mellett második alkalommal kerül megrendezésre Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet is, ahol idén a magyar gasztronómia mellett Argentína és Franciaország gasztrokultúráját ismerheted meg.

Óváros Piac

Helyszín: Veszprém, Erzsébet liget / Óváros tér

Időpont: 2023. szeptember 3. és 17. 9:00-13:00

Miért nem érdemes kihagynod?

Minden második héten megrendezésre kerül Veszprémben az Óváros Piac, ahol minőségi kézműves portékák közül válogathatsz. A szeptember 3-ai piac viszont nem a megszokott Óváros téren, hanem a nyáron bevezetett Erzsébet-ligetben várja a piacozókat!

Jásdiak a bodzások! Gyalogbodza útja a rétről a kalácsig!

Helyszín: Jásd

Időpont: 2023. szeptember 2.

Miért nem érdemes kihagynod?

Kíváncsi vagy rá, hogy mit kell tudni a bodzáról és milyen jelentősége van Jásd életében? Látogass el szeptember 2-án a jásdi Bodzaház és Tájház Látogatóközpontba, ahol az egésznapos program során saját kezűleg szedheted le a bodzát, és azt is kipróbálhatod, hogyan kell feldolgozni és lekvárt főzni belőle. A látvány gasztronómia műsoron láthatod, hogyan készül a bodzás-mákos hosszúkalács, és a „Dupla Bea Show” keretén belül Gáspár Bea és Dobos Bea (gasztroblogger) mutatják be, hogyan lehet a bodzát mindenmentes sütikben felhasználni. A kisebbeket kézműves foglalkozások várják, kukoricacsuhézással, retro közösségi játékokkal és interaktív digitális sütés-főzéssel. 

Káli Piknik

Helyszín: Káli-medence

Időpont: 2023. szeptember 2-3.

Miért nem érdemes kihagynod?

Szeretsz piknikezni, jókat enni, imádod a kultúrát és a művészeteket? Akkor szeptember első hétvégéjén a Káli-medencében a helyed, ahol több helyszínen izgalmas programokkal vár a Káli Piknik. A régió és az ország legjobb éttermei izgalmas gasztronómiai ínyencségekkel készülnek, de izgalmas látványfőzéseket is végignézhetsz és érdekes beszélgetéseknek is fültanúja lehetsz az első őszi hétvége során. Szabi a Pék, Forrai Miklós (Casa Christa), Lajos Mari, Beh Mariann (Bazsalikomoskert) és Szentesi Éva – csak pár név, akik biztosan ott lesznek, te se hagyd ki!

Régi magyar szőlőfajták a Kárpát-medencében – szakmai konferencia

Helyszín: Trianon Múzeum, Várpalota

Időpont: 2023. szeptember 22. 17:00

Miért nem érdemes kihagynod?

A Trianon Múzeumnak is otthont adó Zichy-kastélyban, a könyvtárteremben és a Zichy-Apponyi Pincében kerül megrendezésre ez az egyedülálló szakmai konferencia, ahol hazai és külföldi borászati szakemberek gyűlnek össze és mutatják be a régi magyar szőlő- és borfajtákat. A programok során betekintést nyerhetsz többek között a Kárpátia Borház küldetésébe, megismerheted a borászvilág jeles képviselőit és eredményeit és talán a magyar bor titkára is fény derül majd. 

Balaton Wine & Gourmet 2023

Helyszín: Veszprémvölgyi Kolostorok és Kertek

Időpont: 2023. szeptember 21-24.

Miért nem érdemes kihagynod?

Idén is vár Veszprémvölgy árnyas ligete, ahol második alkalommal kerül megrendezésre a VEB2023 EKF legnagyobb gasztro eseménye, a Balaton Wine & Gourmet, ahol illatok, ízek és élmények csábítják a gasztronómia szerelmeseit. A fesztiválon találkozhatsz a régió gasztronómiájának legjelentősebb képviselőivel, több mint 50 étterem és borászat lesz jelen, emellett Franciaország és Argentína kulináris különlegességei kerülnek még fókuszba. A programra akár családdal is érkezhetsz, hiszen a szervezők az ingyenes kóstolókon, szakmai workshopokon, és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezésein túl a tavalyi évhez hasonlóan gyerek- és családi programokkal is készülnek. 

2023. évi Magyar Sommelier Bajnokság döntője

Helyszín: Veszprém, Betekints Wellness és Konferencia Hotel 

Időpont: 2023. szeptember 24.

Miért nem érdemes kihagynod?

Az országos, kétfordulós Sommelier bajnokság a Balaton Wine & Gourmet 2023 fesztivál részeként kerül lebonyolításra. Ha szereted a borokat és szívesen belelátnál, hogyan zajlik egy ilyen nagyszabású megmérettetés, mindenképpen látogass el erre az eseményre is. 

Még több szeptemberi programot találsz a VEB2023 EKF aktuális programfüzetében! Elolvasom

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!