Játékos Boglár – Közösségi játék indult a déli parton

kikapcsolódás Kormos H. Barbara / Fotó: Toroczkai Csaba

Szuper kezdeményezés indult Balatonbogláron, amely egy közösségi játékra invitálja a boglári lakosokat és azokat, akik gyakran látogatnak a városba. Az ötlet megálmodója egy balatonboglári pár, akik nemrég költöztek a Balaton mellé és szerették volna a a tó téli arcát játékos formában megismerni. És miért ne tehették volna ezt a közösség bevonásával? A kihívásra eddig 43 játékos jelentkezett, akik összesen 273 kihívást vettek fel a listájukra. Szeretnél te is csatlakozni? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Xantus János gömbkilátó, Balatonboglár

Miről szól és meddig tart a játék?

 

A Játékos Boglár egy ingyenes közösségi játék és egyben kihívássorozat, mely 2023. január 21-én vette kezdetét és 7 hétig tart. Ne aggódj, ha lemaradtál a kezdésről, ugyanis a játékra március 11-ig bármikor csatlakozhatsz!

 

Mik a szabályok?

 

A játék során kihívásokat kell teljesítened, melyekhez az ötleteket a szervezők a saját tapasztalataikból merítették: összesen 11 változatos feladatot álmodtak meg, amelyek szorosan kapcsolódnak Balatonboglár látnivalóihoz és értékeihez. A játék célja, hogy az összes játékos segítségével összegyűljön a kitűzött összpontszám, azaz a 164 pont. Tehát nem másokkal kell majd versenyezned, hanem lényegében egymásért.

 

Hogyan gyűjthetek pontokat?

 

A pontok a kihívások teljesítéséért járnak. Akad olyan feladat köztük, amely csak 1 pontot ér, de egy-egy program teljesítése esetén akár 3 ponttal is hozzájárulhatsz a játék sikerességéhez. Mindezt úgy, hogy közben szuper élményekben lehet részed és jobban megismerheted a Balaton téli arcát és a szezonon túli élet kínálta lehetőségeket. Azt fontos tudnod, hogy a feladatok teljesítése önbevallás alapján működik. Január 21. és március 11. között lesz időd a kihívásokat teljesíteni, amelyekről e-mailben vagy a közösségi médiás oldalakra írt üzenetben tudod tájékoztatni a szervezőket. Sőt, ha kép is készült a feladat elvégzése közben, azt is elküldheted nekik vagy akár posztolhatod a saját oldaladon, de ebben az esetben mindenképpen használd a #jatékosboglár hashtaget!

 

Pontosan milyen kihívásokat kell teljesítenem?

 

A kihívások között találhatsz aktívabb és pihentetőbb programokat, amelyeken akár egyénileg, akár társaságban is részt vehetsz. Abszolút rajtad áll, hogy mindre feliratkozol vagy csak párat szeretnél teljesíteni. Az viszont biztos, hogy a segítségükkel egy igazi közösségi élményben lehet részed, amelynek során akár új emberekkel is megismerkedhetsz.

 

Neked mihez lenne kedved? Sétálni egyet a Vejtey sényon vagy megkóstolni 3 pincészet borát a Balatonboglári Borvidékről? Esetleg gyakran jársz a boglári könyvtárba és szívesen kivennél pár könyvet vagy ennél valami finomat egy boglári étteremben? Mit szólnál egy színházi programhoz? Ahogy láthatod, a kihívások mind olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek már lehet, hogy eddig is a napjaid részét képezték, így nem jelenthet gondot azok teljesítése, és most még egy jó célhoz is hozzájárulhatsz velük!

 

Jár jutalom a feladatok teljesítéséért?

 

Ha a játék végén sikerül összegyűjteni a 164 pontot, a szervezők egy hatalmas bulit ígérnek, amire március 11-én kerül majd sor. Illetve azok sem maradnak ajándék nélkül, akik mind a 11 kihívást teljesítették. Ezen felül tervben van még közös teázás és forralt borozás egy-egy közös feladat-teljesítés után és a játék megálmodói egy kiállítást is szeretnének megszervezni azokból a képekből, amelyeket a játékosok küldtek be a játék során.

 

Hol jelentkezhetek?

 

A honlapon található űrlap segítségével tudsz a játékra jelentkezni. Ezután már csak annyi dolgod lesz, hogy a kitűzött kihívások teljesítésére koncentrálj, majd a játék végén március 10-ig küldhetsz egy összesítőt a szervezőknek, amelyben akár azt is leírhatod, hogy milyen élményekkel lettél gazdagabb a 7 hét során. De légy résen, mert nemcsak a számláló, hanem az óra is folyamatosan ketyeg!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!