Izgalmas programokkal vár a II. Jutasi Piknik és Olimpia Veszprémben

VEB2023 / Fotók: Toroczkai Csaba

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén második alkalommal kerül megrendezésre Veszprémben a Jutasi Piknik és Olimpia, amely szeptember 23. és 25. között – nevével ellentétben – nemcsak a sportok és mozgás szerelmeseit várja.

A lakótelepekről sokan csak az egymás mellé épült, magas betonépületek szürkeségére asszociálunk, pedig a Jutasi úti lakótelep a VEB2023 EKF program keretében megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően már jóval túlmutat ezen. A Jutasi Kör nemcsak a lakótelep fizikai környezetének megújulását tűzte ki céljául, hanem a lakótelep közösségi életének felpezsdítését is.

Első nap: 2022. szeptember 23. péntek 12:00-20:30

Cirkuszi produkciók kavalkádja

Az eseménysorozat nyitónapján a programokat a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban keresd, de akkor se keseredj el, ha rosszra fordul az idő, mert a szervezők B-tervvel is készültek! Ha esik az eső, négy fal között, az Agóra Veszprémben tartják majd meg a programokat.

Ha mindig is vonzott a cirkusz és az artisták világa, akkor keresd a Tiéd a tér! elnevezésű programot, ahol akár a kötéltáncolás, zsonglőrködés és légi akrobatika figurák trükkjeit is ellesheted, sőt a segítségeddel megépülhet a Jutasi emberhegye! Ha nem szeretnél aktív résztvevője lenni az eseményeknek, de érdekelnek a cirkuszi produkciók, akkor is érdemes ott lenned, mert nézőként számos előadás szemtanúja lehetsz.

A program során a Timcircus-Landschip-pel, a tíz ember kézi erejével húzott és tolt, 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekérrel is találkozhatsz. Ez valójában egy traktor-autó-hajó hibrid, amely Antwerpenből indult és az Athén melletti Elefsinába tart, de a piknik kapcsán kis kitérőt tart Veszprémben.

15 órától izgalmasabbnál izgalmasabb előadások váltják egymást a színpadon. Többek között fellép a Tűzmadarak produkció Kiss Gergely és Turai Bálint közreműködésével, akik interaktív játékokkal vonják be a közönséget a produkciójukba. A Cirkokollektív csapata, a Waldorf Zsonglőr szakkör keretén belül megtartja első „házi bemutatóját” a Pikniken, de fellép még a Napsugár klub is, akik a virágbot és diabolo segítségével mutatják be trükkjeiket. A Steam on – Tűzmadarak, Kollányi Julianna, Kiss Gergely és Mező András segítségével izgalmas időutazásra csábítja a közönséget, a Légtorna és Légtánc Egyesület pedig a bemutatója során Aladdin világába repíti el a nézőket. Az estét tűzzsonglőrködés és tűz show teszi majd teljessé és még látványosabbá.

12 órától az Aktivitások Neked, Veled program keretén belül workshopokon is részt vehetsz majd, ahol kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre való szórakozási lehetőséget és feltérképezhetik azt is, hogy miben tehetségesek. Az oktatók segítségével olyan eszközöket is kipróbálhatsz, mint a labda, virágbot, kendő vagy diabolo, sőt tányért is pörgethetsz és vezetett órákon is részt vehetsz majd.

Mindig is vonzott a jóga vagy az akrobatika és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen érzés úgy mozogni, mintha a levegőben szállnál? Akkor irány a légi akrobatika helyszín, ahol vezetett órákon akár az aerial jogát is kipróbálhatod, amely a légtorna, a Pilates és a jóga mozgásformáit ötvözi. Fitt erőnlét ajánlott, izomláz garantált!

Az akrobalance-egyensúlyi foglalkozások során a páros akrobatika kerül a középpontba, ahol páros vagy csoportos „közös-egyensúly” feladatokon keresztül akár nagyobb embertornyok alkotásának is részese lehetsz. Sőt, aki igazán jónak érzi magát az egyensúlyozásban, az vezetett workshopokon a kötéltáncot is kipróbálhatja.

A piknik első napjáról a picik sem távoznak üres kézzel, mert a lufihajtogatás során megszületett alkotásokat akár haza is vihetik magukkal. Ha pedig szeretnél egy igazán kreatív arcfestéssel gazdagodni, keresd a gólyalábas csapatot, akik elvezetnek a megfelelő helyszínre.

Második nap: 2022. szeptember 24. szombat 8:00-21:30

Főszerepben a mozgás

Ha egy sportos napra vágysz, irány a Kálvin János park (esőhelyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ), ahol különböző sport- és ügyességi bemutatók, sportversenyek, torna és játékok során mérheted fel az állóképességed. Lesz még mászófal, ReCikli workshop, Csa-ládika Játéktér, és ha megéheztél vagy csak kipihennéd a nap fáradalmait, választhatsz a büfé kínálatából és akár kézműves foglalkozásokon is részt vehetsz.

A színpadon a délelőtt folyamán fellép Katus Attila, aki az aerobikon túl életmód tanácsadást is tart majd, 18 órától a FankaDeli és Zenekara zenél majd, 20 órától pedig fellép Vastag Csaba és Vastag Tamás.

A piknik kísérőprogramjaként idén megrendezésre kerül az I. Jutasi Kör Futóverseny is, így ha felhúznád a futócipőt, reggel 8 órától tudsz az eseményre regisztrálni, a rajt pedig 9:15-kor indul.

Harmadik nap: 2022. szeptember 25. vasárnap 10:00-20:00

Irány a színpad!

A Táborállás park színpadán fellép többek között a Magamura Alkotóműhely, a Kabóca Bábszínház, a Simorág TánCirkusz is, a nap végén pedig tombolasorsolással várják a résztvevőket. A színpadi produkciók mellett kézműves foglalkozásokon, ügyességi és logikai játékokon is részt vehetsz, sőt akár társasjátékokban is felmérheted a tudásod.

A harmadik napon a gasztronómia is fontos szerepet kap, 15 és 19 óra között a legkisebbek a csokis-sütis fajátszótéren üthetik el az időt, a nagyobbak pedig különböző gasztronómiai bemutatók keretén belül ismerhetik meg a sütés-főzés rejtelmeit. Steierlein-Reichert Míra (MirArt Cakes) csodálatos formatortáit mutatja be, Tanács Attila mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok az ételszobrászatról mesél majd abszolút felsőfokon, de lesz még grill és BBQ bemutató a Tornyos BBQ teammel és Németh Zoltán „Némó” karamellmester pedig a cukor varázslatos világába vezeti az édesszájúakat. A kisebb korosztályt Gasztrokalandok várják, ahol kézműves foglalkozások, mézeskalács-díszítés, sütifestés és cukorvirág-készítés keretén belül élhetik ki kreativitásukat, sőt az Íz, illat, tapintás program során gasztronómia játékokban is kipróbálhatják magukat. Ha ez még mind nem lenne elég, a szervezők egzotikus állatsimogatóval és  kvízjátékkal is készülnek, amelyben Európai ízei lesznek porondon és melynek végén a résztvevők nyereményjátékokat is nyerhetnek majd.

Baba-mama programok

A Jutasi Piknik és Olimpia a kismamákra és kisgyerekes anyukákra is gondolt és mindhárom nap során a helyszíneken Anyapiknikkel és külön baba-mama sátorral is készülnek, ahol az anyukáknak (akár kisgyermekükkel együtt) izgalmas előadások és beszélgetések során lesz alkalma kapcsolódni egymással egy jó tea vagy kávé társaságában. Pelenkázó, baba eszközök (WC-szűkítő-, bébiétel melegítő-, zajvédő fültok- és hordozóeszköz-kölcsönzési lehetőség), szoptató/etető sarok biztosított, felhőtlen jókedv garantált!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!