Ilyen a FLOW! - Összművészeti kiállítás nyílik a veszprémi Pannon Egyetem Folyosó Galériájában

Kultúra

Októberben egy rendhagyó tárlattal találkozhatnak az érdeklődők Veszprémben a Pannon Egyetem és a Pannon Fényképészkör Egyesület jóvoltából az Egyetem Folyosó Galériájában.

Fotó: Kónya Péter

A FlowBalaton nevet viselő, balatoni alkotókat, művészeket összefogó kreatív közösség tagjai egy nem éppen szokványosnak mondható kiállítással tesznek kísérletet arra, hogy több művészeti ág (fotózás, zene, irodalom, fafaragás, ökodizájn/iparművészet…) képviselőinek alkotásait hozzák egy térbe, s a flow kulcsszó köré komponált tárlattal kívánják megmutatni, mire is képes az a bennük rejlő tűz, belső erő, szenvedély, áramlat, ami életre hívja műveiket, ami újra és újra alkotásra sarkallja őket. A kiállított képek, idézetek, dalszövegek elvezetik a nézőket a Balatontól a világ túlsó csücskéig és vissza, egy képzeletbeli utazás révén.

A kiállítás megnyitójára október 2-án, szerdán 16 órakor kerül sor az Egyetem Folyosó Galériájában. A tárlatot Tóth Gábor Ákos író nyitja meg köszöntőjével. Dalkölteményeiből énekel és gitáron játszik Bardócz L. Csaba.

A kiállítás 2024.10.02-10.31. között tekinthető meg díjmentesen.

Helyszín: 8200 Veszprém, Egyetem utca 10., a Pannon Egyetem B és C épületét összekötő Folyosó Galéria

A kiállítás a Pannon Fényképészkör Egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően valósul meg. A Pannon Fényképészkör Egyesület a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagja. Országos rendezvényei közé tartozik a Fotósviadal és a Fotósviadal hétvége. Szakmai workshopokat és közös egyesületi fotózásokat is szervez. Kiadja a Fényrajz magazint, melynek legújabb, tematikus száma hamarosan megjelenik. A PFE a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda Galériájában és a Pannon Egyetem Folyosó Galériájában rendszeresen szervez tárlatokat.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!