Idén nyáron is lesz Bondoró Fesztivál!

Kultúra

Június 28. és 30. között ismét az utcaszínházé lesz a főszerep Balatonalmádiban a 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválon.

Ahogyan tavaly, úgy idén is hazai és nemzetközi utcaszínészek, cirkuszi artisták és gólyalábasok színesítik majd Balatonalmádi utcáit három napon át színes produkciókkal. 

Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a meséket a MeseLigetben: itt többek között Boka Gábor Színháza a János vitézt, Majoros Ági Bábszínháza a Piroska és a farkas című mesét mutatja be a közönségnek, a Kámfor Bábszínház pedig a Kacor királyt. A legkisebb báboktól egészen az óriás bábokig, több tucat szereplővel találkozhatunk az előadásokon, ha pedig mindez nem lenne elég, a gyerekeket izgalmas, interaktív mesekoncertek és előadások is várják. 

A fesztiválon debütál a mine.yours.ours. projekt előadása is, amely a Culture Management Academy és a EUNIC Global támogatásában, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Temesvár 2023 Európa Kulturális Fővárosa program együttműködésében valósul meg. A Temesvári Cristina Băldău interjúkat készített a két EKF-város kulturális szervezőivel, amelyekben a kulturális munkában leggyakrabban felmerülő érzéseket kutatta. Ez az interjúkból készített kutatás szolgált a produkció alapjául, amelyet a Psycle of Movement Imagination társulat alakított át kortárs táncos, akrobatikus előadássá. 

Mindemellett, láthatunk majd tűzshow-t és tűztáncot, de minden nap lesznek koncertek is olyan fellépőkkel, mint a Csaknekedkislány, Móser Ádám, Kézdy Luca vagy a Kiss Tibi és Vastag Gábor által alapított Aranyakkord formáció. 

Ausztriából érkezik majd a fesztiválra a ConTakt csapat Foley című újcirkuszi, akrobatikus-élőzenés produkciója, a Rauxa Cia spanyol társulat bábszínházi előadását mutatja be, és fellép a Belgiumból érkező Compagnie el Caracol, amely bábos, utcaszínházi produkciót hoz majd el a nézőknek. Érkeznek majd utcaszínészek Szlovéniából és Olaszországból is. 

Az előadásokat és a koncerteket dizájnvásár, kiállítás és kézműves foglalkozások kísérik majd. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!