Hódítsd meg a Bakonyt és a Balatont hidegben is! - Téli teljesítménytúrák a régióban

kikapcsolódás

Felfedezni a Balaton körüli tanúhegyeket, bringára pattanni a tó körül vagy elmerülni a Bakony erdeinek csendjében nem csak tavasztól őszig érdemes. Jó példák erre azok a teljesítménytúrák, amiket évről évre télen rendeznek meg és amelyek hatására több száz, sőt ezer ember mozdul meg a legnagyobb hidegben is. A friss, hideg levegő, az ezüstben úszó táj és a természet nyugalma télen is túrázásra hív! Ha megmérettetnéd magad, ajánlunk néhány téli teljesítménytúrát, amiken nem csak kellemes élményeket, hanem érmet is szerezhetsz.

Január 13. – Tihany Trail

A Tihany Trail téli terepfutás és nordic walking verseny, ahol a Tihanyi-félszigetet hódíthatjuk meg különböző távokon. A Tihany Trail a nyugati horizonton elnevezésű futam 15 kilométer, a Csúcstámadás és a Nordic Walking Csúcstámadás 10 kilométer, a BodyBox IceTrail pedig 5 kilométer hosszú, átlagosan 130 és 400 méter közötti szintemelkedésekkel. A verseny nem csak csodaszép helyeken visz végig, de szintidő sincs, így mindenki nyugodtan, a saját tempójában érhet be a célba.

Január 20. – Kőről kőre a Balaton-felvidéken

A Kőről kőre a Balaton-felvidéken egy egész éven át tartó kupa nyitó túrája. Itt 10 és 25 kilométeres távon indulhatunk el és a Badacsony természeti szépségeiben merülhetünk el. A 10 kilométeres szakasz teljesítésére maximum 4, a 25 kilométeresre pedig 7 óra áll a rendelkezésünkre.  

Február 3. – XV. Téli Tihany teljesítménytúra

A Téli Tihany Teljesítménytúra 2024-ben már 15. alkalommal kerül megrendezésre a Tihanyi-félszigeten 4 különböző távban. 10, 15 és 20 kilométeren túrázhatunk, de lesz külön Gyerektáv és Tihanyi Séta is, ami körülbelül 5 kilométer hosszú és ahol útközben a gyerekek játékos, ismeretterjesztő kérdésekre válaszolhatnak és ez alapján tölthetik fel igazolólapjukat.

Február 17. – Bakony vadon

A Bakony vadon teljesítménytúra 10, 20, 25 és 40 kilométeres távon teljesíthető. Mindegyik táv a bakonybéli Szentkúttól indul és minden esetben itiner, ételek és italok várják a túrázokat. A teljesítménytúra alatt olyan helyszíneket fedezhetünk fel, mint például a Judit-forrás, az Odvaskő-barlang vagy a Hideg-völgy.

Február 24. – V. Balatoni Téli Bringatúra

Február 24-én, szombaton Balatonfüredről indul az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Balatoni Téli Bringatúra. A túraközpont a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont lesz, ám nem csak az északi partot, hanem a délit is felfedezhetjük. A túra kompátkelést is magában foglal, a pontos útvonal: Balatonfüred – Tihany (kompátkelés) – Zamárdi – Siófok – Balatonaliga – Balatonakarattya – Balatonkenese – Balatonfűzfő – Balatonalmádi – Alsóörs – Csopak – Balatonfüred. A túra hossza 80 kilométer, maximum 300 méteres szintemelkedéssel. A bringásokat kísérőautók is segítik és forró étel és ital vár mindenkit, aki kétkerekűre pattan ezen a téli napon.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!