Forralt bor, kézműves portékák és mézeskalács-illat – Add át magad az adventi vásárok forgatagának!

kikapcsolódás

Szerintünk az adventi és karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, a karácsonyi vásárok pedig a hangulat elmaradhatatlan részei. Szerencsére ezekből Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban sincs hiány, össze is gyűjtöttük most egy csokorba a kedvenceinket!

ÓVÁROS PIAC

Időpont: 2023. december – Az adventi hétvégéken szombaton és vasárnap

Helyszín: Erzsébet Liget, Veszprém

Miért érdemes ellátogatnod ide?

A veszprémiek már megszokhatták, hogy az Óváros Piac egész évben szuper programokkal vár, de az adventi készülődés igazán különleges atmoszférát ad a piaci hangulatnak. Az Óváros Piac decemberben minden adventi hétvégén, kivételesen szombaton és vasárnap is, az Erzsébet Ligetben várja a helyieket és a környékre látogatókat.

 

PORTÉKA – KÉZMŰVES ÉS DESIGN VÁSÁR

Időpont: 2023. december 9-10.

Helyszín: ActiCity, Veszprém

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Az egyedülálló kétnapos vásár során nemcsak kézműves portékák közül válogathatsz, hanem megismerkedhetsz az igazi bohém design világával is. Sőt, gasztro programokból sem lesz hiány: a szervezők a gyerekprogramok, workshopok és kiállítások mellett látványsütéssel is várnak!

 

TÉLI VARÁZS SIÓFOKON 2023

Időpont: 2023. december 3-24.

Helyszín: Siófok, Fő tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

A Siófok55 Városnap folytatásaként idén is díszbe öltözött faházak népesítik be a siófoki Fő teret és környékét, ahol nemcsak kézműves termékekkel, hanem gasztro finomságokkal és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A színpadon pedig nemcsak olyan népszerű előadók lépnek fel, mint a JaMese Zenekar, hanem a város általános iskolás diákjainak előadásait is megnézheted majd.

 

TIHANYI KARÁCSONYVÁRÓ NAPOK 2023

Időpont: 2023. december 3. és 23. között minden hétvégén

Helyszín: Tihany, Mádl Ferenc tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Az ünnepi programokra nemcsak a családokat, hanem a gasztronómia iránt érdeklődőket is várják. Sőt, a szervezők gyerek- és zenei programokkal is készülnek, miközben a kistermelői- és kézműves termékek forgatagában akár a karácsonyi ajándékokat is beszerezheted, ha valami még lemaradt a listáról.

© Unsplash

ADVENT PALOZNAK 2023

Időpont: 2023. december 3-24.

Helyszín: Paloznak, Faluház előtti tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Az adventi készülődés során hangverseny, közös gyertyagyújtás és Betlehemezés vár a Balaton északi partján, Paloznakon.

 

ADVENTI BORNEGYED BADACSONYBAN, VÁSÁR A HABLEÁNYBAN

Időpont: 2023. december 2-23.

Helyszín: Park utca, Badacsonytomaj

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Badacsonyban az adventi időszakban is a jól megszokott gasztronómiai és boros ínyencségekkel tömhetjük meg a hasunkat, de emellett workshopok, irodalmi est, könyvbemutató, koncert és más programok is színesítik a téli napokat. Az utolsó pillanatos ajándékok beszerzőinek jó hír, hogy idén is lesz adventi vásár a Hableányban december 16-án délután 1 és este 7 óra között, ahol többek között ékszereket, kézműves termékeket és termelői finomságokat is vásárolhatunk.

 

ADVENTI FORGATAG BALATONGYÖRÖK

Időpont: 2023. december 3-24.

Helyszín: Balatongyörök, Dísz tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Érdemes elveszni a györöki forgatagban, mert nemcsak a legkisebbek számára kínálnak izgalmas programokat, hanem kézműves vásárral, gyertyagyújtással és zenés előadással is várják a látogatókat. A kézműves portékák mellett a gasztro falatokból sem lesz hiány: azt is megtudhatod, hogy milyen pontosan a balatongyöröki karácsonyi kenyér.

 

ADVENT HÉZEN 2023

Időpont: 2023. december 9-16-23.

Helyszín: Hévíz, Festetics tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Ha Hévízen jársz a karácsonyi készülődés során, a város adventi programjait se hagyd ki: mesekuckó, koncertek, játszóház, kézműves foglalkozás és az is kiderül, hogyan készíthetsz tökéletes mézeskalácsot vagy csokoládét. Az adventi gyertyagyújtások előtt pedig mindenképp látogass el a fáklyás élménytúrára!

© Unsplash

ADVENT ÉS KARÁCSONY KESZTHELYEN 2023

Időpont: 2023. december 2. – december 31.

Helyszín: Keszthely, Fő tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Keszthelyen is hangulatos programokkal és kézműves portékával vár az adventi vásár, ahol játszóház, könnyűzenei koncertek és bábelőadások teszik színesebbé az ünnepi készülődést.

Sőt, Keszthelyen kézműves foglalkozásokkal, kiállítással és angyalváró filmvetítésekkel is várnak, szilveszter este pedig egy hatalmas bulival búcsúztathatod el az idei évet Keszthely utcáin!

 

ADVENTI VÁRAKOZÁS 2023 – TAPOLCA

Időpont: 2023. december 3-24.

Helyszín: Tapolca, Fő tér

Miért érdemes ellátogatnod ide?

A tapolcai adventi vásáron is mindenki találhat kedvére való programot: a legkisebbeket szabadtéri Betlehem, játékpark és állatsimogató, a nagyobbakat pedig forraltbor-főzőverseny, kézműves termékek, zenés-táncos produkciók és fényanimáció várja.

 

ADVENT BALATONALMÁDIBAN

Időpont: 2023. december 1-23.

Helyszín: Városháza tér, Balatonalmádi

Miért érdemes ellátogatnod ide?

Balatonalmádiban minden adventi hétvégén péntektől vasárnapig karácsonyi vásár és a helyi közösségek előadásai várnak. Lesz betlehemes játék, száll az énekszó, miközben forralt bor, halászlé és más forró finomságok illata csábít mindenkit a Városháza térre.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!