Ezeket a programokat ne hagyd ki a Gizella Napokon és a GyereKert hétvégéken

kikapcsolódás VEB2023

Szereted a hagyományokat? Kíváncsi vagy rá, hogyan nézhetett ki Gizella királyné udvara teljes pompájában? Szeretnél szuper koncerteken bulizni, de a képzőművészeti programok sem állnak távol tőled? Akkor idén is a Gizella Napokon a helyed május 7. és 14. között, amikor izgalmas koncertekkel, irodalmi előadásokkal, kiállításmegnyitóval várnak Veszprémben összesen 18 helyszínen! És ez még nem minden! A Színházkert igazi gyerekbirodalommá alakul, és zenei programokkal, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal és kalandjátékokkal készülne kicsiknek és nagyoknak. A tavalyi kezdeményesből kiindulva ugyanis a Gizella Napokat a GyereKert programjai egészítik ki, így a fesztiválhangulat és programkavalkád egészen május végéig, gyereknapig kitart majd.

GIZELLA NAPOK

 

JÁTÉKOSOK

Miért nem érdemes kihagyni?

A csehországi Most városából érkező Městské divadlo v Mostě vígjátéka a hamis szerencsejátékosokról szól, akik addig csalnak, míg magukat is meg nem csalják.

Mikor?

2023. május 6. vasárnap 19:00

Hol?

Petőfi Színház

 

SZELÉNYI KÁROLY FOTÓKIÁLLÍTÁSA – KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Miért nem érdemes kihagyni?

Szelényi Károlyt kétszer is megbízták már, hogy a Szent Koronát fényképezze: először, amikor a koronát hazahozták, majd a hazahozatal 20 éves évfordulóján. Az egyedülálló kiállítás megnyitóján beszédet mond Grászli Bernadett, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója, és a tárlatot maga a fotóművész Szelényi Károly és Prof. dr. Pálffy Géza, a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője nyitják meg.

Mikor?

2023. május 7. 16:00

Hol?

Jezsuita templom

 

IRODALMI KEREKASZTAL

Miért nem érdemes kihagyni?

Mert egy izgalmas beszélgetésen és workshopon vehetsz részt Stéphanie Atennel, Marie-Pierre Duquoc-kal, Mikolaj Łozonskivel és Robert Króllal.

Mikor?

2023. május 9. kedd 18:00

Hol?

Dubniczay-palota

 

IVAN & THE PARAZOL

Miért nem érdemes kihagyni?

Mert a 2010 februárjában alakult zenekar szuper bulihangulatot varázsol majd az alternatív, post-punk és indie trendeket a brit new wave irányzatokkal ötvözve. A legkényelmesebb cipőtöket ne hagyjátok otthon!Mikor?

Május 12. péntek 18:00-19:30

Hol?

Cserhát Színpad

 

ANALÓG BALATON

Miért nem érdemes kihagyni?

Bár a nevükben a Balaton szerepel, a zenekar tagjai Budapesten élnek. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert elektronikus zenéjükkel, Lent című debütáló albumukat csaknem teltház előtt mutatták be az Akvárium Klub nagytermében.

Mikor?

2023. május 12. 22:10-23:40

Hol?

VEB2023 EKF színpad

 

VÁROSISMERETI SÉTA

Miért nem érdemes kihagyni?

Ha szeretnéd még jobban megismerni Veszprémet, és többet megtudnál a város kulturális örökségeiről, akkor ezt a programot Fülöp Júlia vezetésével mindenképpen írd fel a listádra!

Mikor?

2023. május 13. szombat 10:30-12:30

Hol?

Indulás a Tourinform Veszprém iroda elől

 

TÖRTÉNELMI FELVONULÁS

Miért nem érdemes kihagyni?

Minden évben a fesztivál egyik csúcspontjának számít a Szent Imre térről a Kossuth utcán és Óváros téren áthaladó Történelmi Felvonulás, amely a Szentháromság téren ér véget. A felvonulásban közreműködik többek között a Pavane Történelmi Tánccsoport, a Langaléta Garabonciások és a Pálinka lovagrendek.

Mikor?

2023. május 13. szombat 17:00

Hol?

Szent Imre tér

GYEREKERT PROGRAMOK

 

Három hétvégén át (2023. május 13-14., 20-21., 27-29.) ingyenes koncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglakozások, játszóházak közül választhattok, ahol lesz baba-mama sarok és Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér is. Sőt, a X. Színházi Olimpia zsonglőr artistái, külföldi akrobatái és marionett mesterei is beköszönnek a veszprémi Színházkertbe Veszprém történetének legnagyobb gyermekfesztiválján! A programok tárháza szinte végtelen, de mi azért összeválogattuk nektek a kedvenceinket!

 

SZÖRNYEK ÉS SELLŐK ZENÉS MESEELŐADÁS

Miért nem érdemes kihagyni?

A Szörnyek és Sellők programsorozat célja, hogy a Balaton ökológiai értékét fenyegető veszélyekre játékos módon hívja fel a legkisebbek figyelmét. A projekt végállomása ez a színdarab, melynek ősbemutatójára a GyereKerten belül kerül sor.

Mikor?

2023. május 13. szombat 10:00

 

KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ – CSÓKOLOM, HOL A VÍZ?

Miért nem érdemes kihagyni?

A veszprémieknek biztos, hogy nem ismeretlen a Kabóca Bábszínház neve, akik nemcsak gyerekek, de felnőttek számára is izgalmas darabokat készítenek. Ez az előadás azonban minden korosztály számára élvezetes lehet, akár 4 éves kortól, hiszen a kicsiket bevezeti a kesztyűs-vásári bábjátékok világába, és mivel a múlt századi Magyarországot idézi, a felnőtteknek egy nagy adag nosztalgiával ér fel.

Mikor?

2023. május 13. szombat 15:00

 

FARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL

Miért nem érdemes kihagyni?

A többszörös díjnyertes zenekar fő célja, hogy a magyar irodalmat népszerűsítse a gyerekek számára a zene eszközeinek segítségével. Dalaik egy részében kortárs költők verseit zenésítik meg, másik részét pedig saját maguk által komponált dalaik alkotják, melyek szövegeinek szerzői között megtalálhatjuk Szabó T. Annát és Csukás Istvánt is.

Mikor?

2023. május 13. szombat 17:00

 

A LESKOWSKY HANGSZERGYŰJTEMÉNY HANGSZERBEMUTATÓJA

Miért nem érdemes kihagyni?

A kecskeméti gyűjtemény legérdekesebb darabjait ismerhetjük meg egy igazi családi program keretén belül, amelynek a közönség tagjai is aktív részesei lehetnek. Az előadást Szilágyi Áron a gyűjtemény vezetője tartja, aki nem mellesleg nemzetközi hírű dorombjátékos is.

Mikor?

2023. május 14. vasárnap 10:00

 

HALÁSZ JUDIT KONCERT

Miért nem érdemes kihagyni?

Ha azt mondjuk gyerekeknek szóló koncert, talán az első név, akinek neve generációk óta rögtön beugrik, az Halász Judit. A művésznő leghíresebb dalai biztosan felcsendülnek majd, melyek szövegét kicsik és nagyok is kívülről fújják már.

Mikor?

2023. május 14. 17:00

 

 

 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!