Elindult a fesztiválszezon a Bakony-Balaton régióban

kikapcsolódás

Szabadtéri filmvetítések, színházi előadások, koncertek és rendhagyó helyszínek várnak kicsiket és nagyokat a nyári hónapokban.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a 2023-as programévben több olyan fesztivál is megrendezésre került, amely hagyományteremtő jelleggel a jövőben is várja a Bakony-Balaton régióban kikapcsolódni vágyókat.

Június 28. és 30. között a Balaton északi partjának egyik legszínesebb eseménye, a Bondoró Fesztivál várja a gyerekeket és a felnőtteket egy látványoságokkal és izgalmakkal teli hétvégére. A fesztivál három napján utcaszínház, bábelőadások, tűzzsonglőrök, koncertek és rendhagyó újcirkuszi produkciók teszik emlékezetessé a programot.

Július első hétvégéjén, 5-én, 6-án és 7-én ismét megrendezésre kerül Keszthelyen a KeszthelyFest, ahol idén is ingyenes programokon vehetünk részt a koncertektől, a táncelőadásokon át a gasztronómiai kalandokig. A három nap alatt olyan sztárok és együttesek lépnek majd színpadra, mint Majka, a Neoton Família vagy a Bikini.

Ha igazán rendhagyó élményre vágyunk, nem érdemes kihagyni az INOTA Fesztivál idei programjait sem! A fesztivál ezúttal INOTA Focus: TURBINACSARNOK név alatt kínál újhullámos zenei és vizuális élményeket július 12-én és 13-án az inotai hűerőműben, ezúttal azonban nem a gyár teljes területén. A rendhagyó technót és határfeszegető elektronikát ebben a két napban a hatezer négyzetméteres, üvegtéglák szegélyezte turbinacsarnokban élvezhetjük, ahol ötven éve még áramtermelés folyt, ma viszont a legnagyobb zenei bulik helyszíneként írja be magát a régió fesztiváltörténelmébe.

A Balaton és a Bakony környékén járva nem érdemes kihagyni Veszprém nyári eseményforgatagát sem: olyan fesztiválokon kapcsolódhatunk ki, mint a VeszprémFest július 17. és 20. között, a Rozé, Rizling és Jazz Napok július 12. és 21. között, vagy az Utcazene Fesztivál július 24. és 27. között. Idén is elmerülhetünk a klasszikus zene szépségeiben a Veszprémi Régizenei Napokon és az Auer Lipót hegedűművésznek emléket állító Auer Fesztiválon. Ha pedig egy hatalmas közösségi piknik részeseivé válnánk egy másfél kilométeren átnyúló asztal körül ülve, június 23-án a Hosszúasztal Pikniken a helyünk a Veszprémvölgyben, ahol az ínycsiklandó ételek és italok sokasága mellett zsonglőrök, bűvészek, mutatványosok és zenészek fokozzák majd a hangulatot.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!