Egy nap, amikor minden a tangó körül forog

kikapcsolódás

A veszprémi Művészetek Házában szeptember 23-án minden a tangóról szól majd.

Vörös Eszter Tangó Kvintett

A nap három részből fog állni: egy tangó zenéről szóló workshoppal indul, egy koncerttel folytatódik, majd egy táncesttel zárul. A programok délután 5 órától egészen késő estig zajlanak a Dubniczay-palotában. 

Minden programra előzetes jelentkezés szükséges! Regisztrálni a programokra az alábbi e-mail címen lehet: [email protected]

Workshop: Iránytű a tangó zenéhez - 17:00-18:30

Tangó zeneiség workshop Vörös Eszterrel, Tatorján Józseffel és Balogi Szilviával

Közreműködik: Gárdos Éva – zongora

A másfél órás kurzuson a táncosok segítséget kapnak a tangó zene tudatos hallgatásához és ahhoz, hogy hogyan tudják még élvezetesebbé tenni a táncot a tangózene jellegzetes stíluselemeinek ismeretével.

A workshopra a kezdő és a haladó szintű táncosokat egyaránt várják.

Részvételi díj: 3.000 Ft/fő

Koncert: TANGÓ – út a tánctól a koncerttermekig, Vörös Eszter Tangó Kvintett - 20:00-21:00

A Vörös Eszter Tangó Kvintett az idén Astor Piazzolla műveivel indította a veszprémi tangós évet. Ezúttal a műfaj könnyedebb oldalát is felvillantja a zenekar. Az egyórás koncert alatt a tangó történetének különböző epizódjait idézik fel a zenészek az aranykorban született tánczenékkel, de természetesen megszólalnak olyan darabok is, amelyeket már inkább a koncerttermek közönségének szántak az alkotók. A régi és modern tangók a legkülönfélébb hangszerfelállásban hangzanak el. A kvintett az argentin tangó klasszikus hangszereiből (bandoneon, zongora, hegedű, nagybőgő) áll, színesítve egy elektromos gitár hangzással, mely a világhírű bandoneonos és zeneszerző, Astor Piazzolla kvintettjének is meghatározó eleme volt.

Részvételi díj: 2.000 Ft/fő

Milonga táncest élőzenés tandákkal, Vörös Eszter - Gárdos Éva duó - 21:15-1:00

Az eseményen argentin tangó, vals és milonga zenékre táncolhatnak az érdeklődők. Az este folyamán tangó DJ szolgáltatja a zenét, amit élőzenés részek és táncbemutató fognak színesíteni.

Argentin tangó táncbemutató: Tatorján József és Balogi Szilvia

Tdj: Tarczy István

Részvételi díj: 1.000 Ft/fő

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!