Egy hétvége Siófokon és a déli parton - December 1-3.

kikapcsolódás

Ne riasszon el a hideg idő, az adventi időszak kezdetével is számos program és látnivaló vár a Balatonnál! Ezúttal a déli part soron következő programjaiból állítottunk össze egy ajánlót december első hétvégéjére.

Siófok

Siófok

Siófok, a déli part legnagyobb városa november 30-án ünnepli várossá válásának 55. évfordulóját és ennek apropóján 3 napos eseménysorozatot szervezett.Szombat este 19 órától a Bagossy Brothers Company koncertjét hallgathatjátok meg a Fő téren ingyenesen, de megismerkedhettek a helyi zenekarokkal, felmehettek a Víztorony glóbuszából kialakított kiállítótérbe, megnézhetitek Kálmán Imre, világhírű operettszerző szülőházát és még számos izgalmas és érdekes program vár benneteket az Aranycsengő Adventi Vásár kíséretében.

Szántódpuszta

Évtizedes álmából ébredezik a hajdanán Tihanyi Bencés Apátsághoz tartozó Szántódpusztai Majorság. A 4,5 hektáron elterülő, egységesen megmaradt műemléképületek egy letűnt kort idéznek meg a mai látogató számára. Hétvégenteapiacot sem érdemes kihagyni, ahol helyi és környékbeli termelők és kézművesek portékáit szerezhetjük be egy csodaszép nádfedeles házban. Akár néhány karácsonyi ajándékra is rábukkanhattok itt!

© Szántódpusztai Majorság

Balatonföldvár

A magasparton épült Balatonföldvári Látógatóközpont és Kilátó tetejéről, összesen 70 méteres magasságból pazar kilátás nyílik a Balatonra. De nem csak a panorámáért érdemes ellátogatni ide, hanem azért is, mert megismerhetjük a hajózás történetét tárgyakon és filmeken keresztül egy finom kávé kíséretében.

Balatonszárszó

Balatonszárszó a déli part egyik gyöngyszeme és egyben irodalmi emlékhely is. Itt találhatjuk például a József Attila tragikus halálának emléket állító múzeumot, ahol a költő életpályájával ismerkedhetünk meg.

Ha pedig irodalom, akkor arról se feledkezzünk meg, hogy a Vers Utca 2020 óta várja az irodalom és az aktív pihenés szerelmeseit a településen. A 10 állomásos tematikus séta során a klasszikus és kortárs magyar irodalom kiemelt alakjaival és műveikkel ismerkedhetünk meg. Érdemes a séta végén egy forrócsokira, vagy forralt borra felkeresni a kicsi, hangulatos vendéglátóhelyek egyikét a településen.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!