Egy hétvége Hévízen és Keszthelyen – November 3-5.

kikapcsolódás

Ugyan beköszöntött az igazi esős, borongós őszi idő, de ez ne vegye el a kedveteket attól, hogy ellátogassatok a Bakony-Balaton régióba! Használjátok ki az őszi szünet utolsó hétvégéjét és szemezgessetek kulturális ajánlókból, amelynek fókuszában ezúttal Hévíz és Keszthely áll.

HÉVÍZ

Ha Hévízen jártok, semmiképp sem érdemes kihagyni a gyógyfürdőt, amely hazánk egyedülálló gyógyvizes tava. A még hideg, esős időben is minimum 24 fokos gyógyvízben igazán meg tud pihenni a test és a lélek is, ráadásul izgalmas élmény annak tudatában fürdőzni, hogy 38,5 méter mélyen alattunk egy olyan barlang található, ami forrásából nem csak a tavat táplálja, hanem élőlények sorának ad otthont.

Számos legenda van arról, hogy hogy is keletkezett a sokszor csodatévő vizű tó. De vajon miért van két kerub a bejáratnál? Látogassatok el a fürdőbe és derítsétek ki az okát! Reméljük nem fognak megszólalni! 

Észt zenei élmény mindenkinek

Ha Hévízen jártok, november 4-én 19:00-tól a hévízi református és evangélikus templomban Tartu csodás hangú énekesnőjével, Mari Kalkunnal ismerkedhettek meg az InterUrbán programsorozat keretében.

De miért is ajánljuk figyelmetekbe ezt az egyedi eseményt? 2024-ben többek között az észtországi Tartu városa viszi tovább az Európa Kulturális Fővárosa címet, jelenleg pedig nálunk vendégeskednek. Az est folyamán megismerkedhettek egy különleges ősi húros hangszerrel, a kannel-el is.

KESZTHELY

Ha már Hévíz és környéke, akkor vétek kihagyni Keszthely gyöngyszemét, a Festetics-kastélyt. Esős időben is remek program minden korosztály számára megismerkedni a 18-19. századi főúri élettel, Magyarország egyetlen épségben maradt főúri könyvtárával, amely számos filmnek szolgált díszletéül. A kastély mellett vár még bennetek a Hintómúzeum, a Pálmaház és a vadászati kiállítás, valamint a hatalmas és látványos terepasztal. Ígérjük, hogy a gyerekek nagy kedvence lesz!

A kastélybeli élmények után ne felejtsetek el sétálni egyet a sétálóutcán, esős időben pedig beülni egy lélekmelengető forró csokira vagy teára és egy sütire valamelyik hangulatos kávézóba vagy cukrászdába.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!