Egy hétvége Bakonybélben, Zircen és Borzaváron – November 17-19.

kikapcsolódás

A Bakony az ősz beköszöntével is számos csodával vár mindenkit! November harmadik hétvégéjén a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorba, a Zirci Apátságba és egy szívmelengető, borzavári színházi előadásra invitálunk.

BAKONYBÉL

Már 1018 óta szerzetesek otthona a kis bakonyi falu, amelyhez számos legenda is kötődik. Az egykor Szent Gellért otthonául is szolgáló bakonybéli Szentkút a békesség, a belső harmóniára törekvés helyszíne, amely különleges atmoszférájával vár egész évben.

Bakonybélben vétek kihagyni a Szent Mauríciusz Monostor kávézójában elfogyasztható, melengető teákat, amik a szerzetesek által termesztett gyógynövényekből készülnek és a szívet és a lelket egyaránt átmelegítik egy hosszú, őszi séta után.

A monostor után az eget is jobban szemügyre vehetjük a Pannon Csillagda hatalmas távcsövein keresztül. Minden korosztály számára izgalmas csillagászati élményt nyújt az egyedülálló planetárium, a 3D Mars mozi és a csillagászattörténeti kiállítás is.

BORZAVÁR

November 18-án 16:00-tól a VEB2023 EKF Pajta Programjának keretében a borzavári művelődési házban A bolhabőr cipő című zenés mesejáték kerül színpadra a Négy Falu Színháza program keretében. Az előadás egyedi és megismételhetetlen jellegét a helyi történetek adják. A produkciót ráadásul a helyi közösség tagjai adják elő.

ZIRC

A Zirci Ciszteri Apátság 840 éves múltra tekint vissza. Egyediségét történelmén kívül a hozzátartozó csodálatos arborétum adja. Érdemes egy napot rászánni és bebarangolni nem csak a kertet, hanem az apátság könyvtárát, a bazilikát, felmenni a Vöröstoronyba (és megszámolni a lépcsőfokokat), megismerni a rend történetét és megtudni, hogy Ferenc József császár vajon valóban járt-e valaha a Királyteremben.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!