Egy éves az Óváros Piac - Ne hagyd ki az ünnepi forgatagot!

kikapcsolódás VEB2023 / Fotó: Toroczkai Csaba

Október 30-án egy éves az Óváros Piac, ennek alkalmából pedig egész reggel és délelőtt izgalmas programokkal várnak kicsiket és nagyokat!

Az Óváros tér piaca sokáig központi helyszín volt Veszprém életében, ám egy hosszú időre bezárt, kapuit pedig újra 2021 október végén nyitotta meg. 

A régió termelőit és kézműveseit felvonultató piacon nem csak vásárolni lehet, hanem reggelizni, bruncholni, ebédelni is, mivel minden alkalommal food és drink truck várja a kilátogatókat, valamint izgalmas, tematikus előadásokon és workshopokon is részt lehet venni. Volt már szarvasgomba kóstolás, fenntarthatósági tippeket is kaphattunk és otthoni díszeket is készíthettünk. 

Október 30-án a piac ünnepi programmal várja a látogatókat reggel 9 és délután 1 óra között. A food truckban a veszprémi Bivstro mutatkozik be, ami Lukács Viktor séf és Ivácson Attila közös veszprémi étterme, saját bevallásuk szerint konyhájuk fő ismérvei a lazaság, szezonalítás, minőségi alapanyagok, ízek és színek. Ennek megfelelően válogatják össze étlapukra a finomságokat, amiknek gerincét Attila isteni sajtjai és bivaly húsai adják.

Emellett Viktor rengeteg saját házi szörpöt, kencét készít, amiket az ételeikhez is felhasznál, illetve ezek külön is megvásárolhatók náluk majd a piacon is.

PROGRAM

10 órától a Derce Pékbisztró tulajdonosa mesél majd a kovászolásról.

10:30-tól ,,Hogyan kedvezzünk a pénztárcánknak és az egészségünknek is?" címmel tart előadást Bogi, a Feltöltő Pont tulajdonosa

12 órától pedig szülinap köszöntés és tortázás várja a piacozókat. Valamint ekkor lesz majd tombolahúzás, amit a piac teljes időtartama alatt meg lehet vásárolni és amelynek összegéből a Kozmutza Flóra Alapítvány Értelmileg Sérült Gyermekekért  alapítványt támogatják a szervezők. 

Érdemes a családdal érkezni, hiszen 9 és 12 óra között a gyerekeket arcfestés is várja. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!