Balatoni Pezsgés - Júniusban jön a balatoni pezsgőkultúrát népszerűsítő esemény
A Laposa Birtok szervezésében, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló Balatoni Peszsgésen a balatoni borászok buborékos italai kerülnek a fókuszba.

Az esemény június 10-én délelőtt 11 órától egészen késő estig várja a buborékok kedvelőit szakmai workshopokkal, előadásokkal és egy sétálókóstolóval, két helyszínen, a Hableányban és a Laposa Borteraszon. A balatoni térségben készülő buborékos italok mellett a francia pezsgőkultúrával és az olasz prosecco-k világával is megismerkedhetünk és lesz osztriga bár is. A programot június 11-én, vasárnap egy pezsgős brunch zárja majd a Laposa Borteraszon.
Részletes program:
06.10. SZOMBAT
HABLEÁNY
11:00 - 19:00 Sétáló kóstoló
12:00 - 13:30 Szakmai workshop: Mit - mivel? - Buborék és ételpárosítás // ingyenes, REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT
14:00 - 14:50 dr. Fiáth Attila - Kitekintés a világra // Champagne - előadás
15:00 - 15:50 Prisztavok Zoltán - Best Practice, avagy a magyar pezsgő sikertörténet // Kreinbacher - előadás, kóstoló
A teraszon élőzenével közreműködik a Jazzy Funtazi duó.
LAPOSA BORTERASZ
14:00 - 19:00 Prosecco, Champagne és Osztriga bár
17:30 - 18:15 Luca Antiga - Az olasz életérzés és a Prosecco életútja - előadás + kóstoló
Az előadások mindegyikén maximum 20 főt tudunk befogadni, így a részvétel korlátozott.
06.11. VASÁRNAP
LAPOSA BORTERASZ
10:00 - 13:00 Pezsgős Brunch / Bérlet nélkül, előzetes asztalfoglalás szükséges! [email protected]
ÁRAK és JEGYEK: https://tixa.hu/balatonipezsges
‣ Sétáló kóstoló, mely tartalmazza a Hableányban kiállított borászok korlátlan pezsgőkóstolóját - 9990 Ft/fő
‣ dr. Fiáth Attila - Kitekintés a világra // Champagne - előadás - 3990 Ft/fő
‣ Prisztavok Zoltán - Best Practice, avagy a magyar pezsgő sikertörténet // Kreinbacher - előadás, kóstoló - 3990 Ft/fő
‣ Luca Antiga - Az olasz életérzés és a Prosecco életútja - előadás + kóstoló - 7990 Ft/fő
‣ BÉRLET, mely tartalmazza a sétáló kóstolót, a 2 hazai és 1 külföldi előadást, valamint a Prosecco kóstolást és a vasárnapi Brunchot (1 választott reggeli + 1 pohár Prosecco) - 27.990 Ft/fő
‣ Szakmai workshop: Mit - mivel? - Buborék és ételpárosítás // ingyenes, REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT - [email protected]
A Borteraszon a Bortársaság champagne standjánál önköltségen lehetséges kóstolni, melyek mellé Tischler Petra szolgáltatja az osztrigát.