Balatoni Pezsgés - Júniusban jön a balatoni pezsgőkultúrát népszerűsítő esemény

gasztro VEB2023 / Fotó: Laposa Birtok

A Laposa Birtok szervezésében, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló Balatoni Peszsgésen a balatoni borászok buborékos italai kerülnek a fókuszba.

Az esemény június 10-én délelőtt 11 órától egészen késő estig várja a buborékok kedvelőit szakmai workshopokkal, előadásokkal és egy sétálókóstolóval, két helyszínen, a Hableányban és a Laposa Borteraszon. A balatoni térségben készülő buborékos italok mellett a francia pezsgőkultúrával és az olasz prosecco-k világával is megismerkedhetünk és lesz osztriga bár is. A programot június 11-én, vasárnap egy pezsgős brunch zárja majd a Laposa Borteraszon. 

Részletes program: 

06.10. SZOMBAT

HABLEÁNY

11:00 - 19:00 Sétáló kóstoló

12:00 - 13:30 Szakmai workshop: Mit - mivel? - Buborék és ételpárosítás // ingyenes, REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

14:00 - 14:50 dr. Fiáth Attila - Kitekintés a világra // Champagne - előadás

15:00 - 15:50 Prisztavok Zoltán - Best Practice, avagy a magyar pezsgő sikertörténet // Kreinbacher - előadás, kóstoló

A teraszon élőzenével közreműködik a Jazzy Funtazi duó. 

LAPOSA BORTERASZ

14:00 - 19:00 Prosecco, Champagne és Osztriga bár

17:30 - 18:15 Luca Antiga - Az olasz életérzés és a Prosecco életútja - előadás + kóstoló

Az előadások mindegyikén maximum 20 főt tudunk befogadni, így a részvétel korlátozott.

06.11. VASÁRNAP

LAPOSA BORTERASZ

10:00 - 13:00 Pezsgős Brunch / Bérlet nélkül, előzetes asztalfoglalás szükséges! [email protected]

ÁRAK és JEGYEK: https://tixa.hu/balatonipezsges

‣ Sétáló kóstoló, mely tartalmazza a Hableányban kiállított borászok korlátlan pezsgőkóstolóját - 9990 Ft/fő

‣ dr. Fiáth Attila - Kitekintés a világra // Champagne - előadás - 3990 Ft/fő

‣ Prisztavok Zoltán - Best Practice, avagy a magyar pezsgő sikertörténet // Kreinbacher - előadás, kóstoló - 3990 Ft/fő

‣ Luca Antiga - Az olasz életérzés és a Prosecco életútja - előadás + kóstoló - 7990 Ft/fő

‣ BÉRLET, mely tartalmazza a sétáló kóstolót, a 2 hazai és 1 külföldi előadást, valamint a Prosecco kóstolást és a vasárnapi Brunchot (1 választott reggeli + 1 pohár Prosecco) - 27.990 Ft/fő

‣ Szakmai workshop: Mit - mivel? - Buborék és ételpárosítás // ingyenes, REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT - [email protected]

A Borteraszon a Bortársaság champagne standjánál önköltségen lehetséges kóstolni, melyek mellé Tischler Petra szolgáltatja az osztrigát.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!