Balaton madártávlatból – Élmények a magasban

kikapcsolódás VEB2023 / Fotó: Toroczkai Csaba

Végignézni a Balaton-felvidéken egy tanúhegyről, hőlégballonból szemlélni a tó egyedi sziluettjét vagy sétarepülőn felfedezni a kisebb, balatoni tájegységeket életre szóló élményeket tartogat az idelátogatóknak. Megmutatjuk, merre érdemes venni az irányt, ha a tavat a magasból is megcsodálnád!

Kilátópontok

A túrázás szerelmesei számára a balatoni hegyek és dombok számtalan lehetőséget tartogatnak. A déli parton a balatonboglári Xantus János Gömbkilátóból tárulnak elénk az északi oldal lenyűgöző hegyei, a Tihanyi-félsziget legszebb arcát pedig a Zamárdiban található Kőhegyi kilátóból csodálhatjuk meg. Ha az északi part legszebb panorámáit keressük, akkor érdemes tenni egy kirándulást a Kő orra felé, ahonnan nemcsak az összes tanúhegyet láthatjuk, de még a Somlót és a déli part egy részét is, a balatonfüredi Tamás-kereszttől és a tőle nem messze található Jókai kilátótól pedig a legszebb a kilátás a városra, a Tihanyi-félszigetre és a tóra, főleg naplementekor. 

Sétarepülés

A tó körül egyre több településen találkozhatunk sétarepülési lehetőségekkel, ami nem csoda, hiszen ki ne szeretné testközelből megnézni a Badacsony legmagasabb pontjait, a Keszthelyi-hegységet madártávlatból vagy a Szigligeti várat teljes pompájában! Választhatunk 15-20 perc időtartamú, kisebb távolságot bejáró utakat, de akár több településen átívelő, egy órás körrepüléseket is. A repülőgépek nagyságától függően egy vagy két és három személyes repülőkbe ülhetünk be, sőt a legtöbb helyen akár magunk is kipróbálhatjuk a vezetést. Többek között az északi parton Balatonedericsen, az Afrika Múzeumtól néhány perc sétára, illetve Hévízen, a repülőtéren, valamit a déli parton Balatonkeresztúron is találunk sétarepülési lehetőségeket. 

Hőlégballonozás

Téged is lenyűgöznek a színes ballonok, amik nyaranta a balatoni hegyek között szállnak? A mesebeli légi járműre te is bármikor felszállhatsz, ha szeretnéd 1000-1500 méteres magasságokból szemlélni a Balatont és környékét. Érdemes a ballonozást egy ráérős délutánra tervezni, hiszen az utazással és a körülbelül egy órás repüléssel együtt akár egy 3-4 órás program is lehet. Jelenleg Siófokon, Hévízen és Balatonfüreden is találunk hőlégballonos cégeket, azonban arra érdemes készülni, hogy ez az időtöltés nem fogja kímélni a pénztárcánkat. Cserébe viszont garantált, hogy életünk végéig emlékezünk majd arra az egy órára, amit a kosárban ülve töltünk a Balaton felett! 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!