Bábszínház, robotika, mondókázás és manótorna – A veszprémi tavasz a gyerekeket is várja

kikapcsolódás

Veszprém áprilisban és májusban nem csak a felnőttek számára lehet izgalmas úticél. A legkisebbek ezekben a hetekben különleges foglalkozásokon, színházi előadásokon és zenés programokon vehetnek részt, olyan helyszíneken, mint a Kabóca Bábszínház, a Digitális Tudásközpont vagy a nagyobbak számára elgondolkodtató kérdésekkel foglalkozó Várbörtön Látogatóközpont.

Népdalok, ringatók és játékos testmozgás már néhány hónapos kortól

A Kabóca Bábszínházban több időpontban – április 19-én, 26-án, valamint május 24-én és 31-én – Fizl Kata vezetésével már a 0 és 3 év közötti kisgyerekek is megízlelhetik a zene különleges erejét a Kerekítő Mondókázó alkalmakon. Népdalok és mondókák vezetik be őket a mesék világába, mindezt bábok és hangszeres kíséret segítségével. Ugyanezekben az időpontokban Kerekítő Manó Tornán speciális, mozgáskoordinációt segítő tornaszerekkel ismerkedhetnek az 1-3 éves gyerekek.

Április 24, május 22-én és 29-én szintén a legkisebbeket és szüleiket várja Rábaközi Rita nagy népszerűségnek örvendő Ringató foglalkozása, amelynek célja, hogy a kisgyermekes szülők oldott, szeretetteljes légkörben ismerhessék meg a zenei nevelés lehetőségeit, hogy a szülők és a gyerekek átélhessék a közös éneklés és játék élményét.

Színházélmény a legkisebbeknek is

Gyerekszínházi- és bábelőadásokkal várja a gyerekeket a Kabóca Bábszínház. Április 20-án a Misi a mókus kalandjai című előadás repíti el a gyerekeket Vörösmókusországba, április 27-én pedig a Csalimese című darabban kiderül, hogy ki lopta el a Nyúl cipőjét és hogy sikerült a Sünnek legyőznie a Nyulat, miközben fele annyira gyorsan tud futni.

A májusi előadások között megtaláljuk majd Jancsi és Juliska történetének kortárs megközelítését, amelyet május 4-én, a KL Színház vendégszereplésében nézhetjük meg a gyerekekkel, május 18-án Vackor, a piszén pisze kölyökmackó hétköznapi kalandjait követhetjük végig, május 25-én pedig a színpadon Piroska és a farkas története elevenedik meg.

Robot állatok, modern digitális technikák, várbörtön-kiállítás a nagyoknak

A 10 és 19 év közötti korosztály számára nyújt betekintést a digitális technikákba a Digitális Tudásközpont, ahol a gyerekek nem csak robotokat programozhatnak, hanem megismerkedhetnek a 3D nyomtatás, vagy akár a lézervágás technikájával is. A digitális világból pedig néhány percnyi sétával a büntetésvégrehajtás valóságába csöppenhetünk a megújult várbörtön-kiállításon, amelynek látogatóközpontját a Jókai utcai Ruttner-házból érhetjük el. Kik voltak a leghíresebb fogvatartottak? Hányan és milyen módszerekkel próbáltak megszökni innen? És nem utolsó sorban: milyen erkölcsi dilemmák merülnek fel a büntetésvégrehajtásban? Az Ember a rács mögött című kiállításon többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!