Advent Badacsonyban - Családi programokkal vár a Hableány

kikapcsolódás VEB2023 / Fotó: Hableány

A badacsonyi Hableány Mese Mikulással, adventi vásárral, kézműves foglalkozásokkal vár mindenkit december 10-én és 17-én.

Adventi vásár december 10-én és 17-én (12:00-18:00)

Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják maguknak a programot a Hableány adventi vásárán. Nem csak termelőktől, dizájnerektő, kézművesektől lehet majd vásárolni, hanem lesz mézeskalács sütés, a legkisebbeknek színezők, kreatív játékok és élő zenével kísért karácsonyi mesék is. 

Az adventi vásár kiállítói (A lista bővülhet!)

Krisz Ceramica
Joelfolt
Sebok Luca
Manda Textiles
Tóti Herba
Torkos Rita
Bazaltcsepp
Vinovita
Katus Ízműhelye
Mirc Jewellery
Vitáris Gábor
Fridea
Váradi Judit - Csirimojo Könyvkiadó
Borsi Art Lab 
Cserszegi Fürj Farm 

December 10-én a Mese Mikulás is ellátogat a Hableányba, akit a gyerekek közös énekléssel várhatnak. Amint a Mikulás megérkezik, természetesen meghallgatja a kicsik kívánságait és apró ajándékkal is kedveskedik nekik, sőt, még arra is lehetőség lesz, hogy fotózkodhassanak vele. Ezen a napon speciális Mikulás menü várja a gyerekeket, lesz forró csoki és természetesen karácsonyi édességek is. Közös éneklésre, alkotásra és igazi, karácsonyi gasztronómiai kalandokra számíthatnak a családok. 

Karácsony a Balatonon • Művészeti Gyermek Pályázat • Díjátadó Ünnepség

A Balatoni Kultúrhang és a Hableány Badacsony Művészeti Gyermek Pályázatot hirdetett több korcsoportban (óvoda, általános iskola, zeneiskola), amelynek díjátadó gálájára várnak minden érintettet és érdeklődőt december 17-én 16 órakor. Minden kategóriában első, második és harmadik helyezettet hirdetnek majd. A díjak mellett csodás ajándékokkal gazdagodnak a nyertesek és különdíjak is várják a lelkes művészeket. 
Az elkészült szeretettel teli alkotások csodás helyre kerülnek - a Veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványhoz.  
A Gála előtt, aznap 11:00 órától, csodás Adventi vásárral, a Balatoni Mesék zenés karácsonyi előadásával és mézeskalács készítéssel várják a gyermekeket és szüleiket. A program ingyenes. A beküldött rajzokból és mesékből karácsonyig kiállítás nyílik a Hableány Galériájában, a fantasztikus dalokból pedig koncertet hallhatunk a Díjkiosztón. Ha valaki szeretne adományt tenni a gyermekekért megteheti, hiszen az elkészült pályaművekre licitálni lehet majd egész januárban. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!