A fesztiválszezon itt van és még nagyon sokáig nem megy el!

VEB2023 / Fotók: VEB2023 & Unsplash

Kortárs tánccal, operettel és filmmel kezdődött, irodalommal és hihetetlen mennyiségű zenével folytatódik Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban a nyár. Büszkék vagyunk rá, hogy idén nyáron ismét olyan eseményszervezőket köszönthetünk pályázati programunk nyerteseink között, akik magukénak érzik az Európa Kulturális Fővárosa program értékeit, így azonos célért dolgozhatunk velük.

Kapolcska Fesztivál és tábor / 2022. 07. 1-3.

A családias hangulatú összművészeti kisfesztivál három napja alatt 50-100 zenei, színházi, kiállítási – részben interaktív – programot láthat a közönség. A fesztivál alatt mind a fiatalok, mind a látogatók megismerhetik a település emberi, táji, környezeti értékeit. A tábor bentlakásos rendszerű, napi 4 étkezéssel, állandó pedagógus felügyelettel. 2022-ben 6. alkalommal, június 26- július 3. között Kapolcson.

KLASSZ a pARTon / 2022. 07. 11. – 08. 4.

A klasszikus zene a vízpartra költözik. A balatoni strandok, ligetek és lugasok újra komolyzenei dallamokkal telnek meg, hiszen Idén hetedik alkalommal ismét maga köré gyűjti kiváló művésztársait Érdi Tamás zongoraművész a Klassz a pARTon Fesztivál keretében. Az állandó helyszínek, azaz Balatonalmádi, Balatonkenese, Tihany, Balatonfüred és Keszthely mellett kisebb településekre, úgymint Dörgicsére, Vászolyba és Gyenesdiásra is elvigyék a klasszikus zene szeretetét. A Klassz a pARTon! Fesztivál néhány koncertjére regisztrálni szükséges, a websitre kattintva érhető el a regisztrációs felület.

VeszprémFest / 2022. 07. 11-16.

Az idei VeszprémFesten július 11-16. között Igazi világsztárok adják egymásnak a kilincset. Diana Krall, Ana Moura, Zaz, Jamie Cullum, The Gipsy Kings és James Blunt miatt külön-külön is megérné Veszprémbe látogatni (a világ bármely pontjáról), de így hogy pár nap leforgása alatt egy azon színpadon lépnek fel, nem is kérdés, hogy el kell indulni 2023 Európa Kulturális Fővárosába. Ha ez még mindig nem elég indok egy veszprémi hosszúhétvégéhez, a szervezők Jamie Winchestert is meghívták a Jezsuita templomkertbe, ahol eddigi munkásságát dolgozza fel három este alatt több zenei formációban.

Rozé, Rizling és Jazz Napok / 2022. 07. 8-17.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok helyszíne a Veszprém szíve, a nyolcas alakú Óváros tér. A műemlék épületek által körülölelt, korábban piactérként használt terület kiváló helyszíne a 10 napos mini-fesztiválnak; a balatoni borrégió borászatait bemutató borfalunak és a magyar fellépőknek helyet adó színpadnak.

Veszprémi Utcazene Fesztivál / 2021. 07. 20-23.

Vitathatatlan, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztivál minden évben a nyár zenei ünnepe. Erre a fesztiválra egyszer (de inkább többször), mindenkinek el kell jönnie. Az egyébként is vidám Európa Kulturális Fővárosa cím várományos Veszprém ilyenkor az életigenlés és élőzene Mekkájává változik, a belvárosi utcasarkokon egymás követik a világszínvonalú produkciók a földgolyó minden szegletéből. Az esemény zenei programja még nem nyilvános, de az eddigi évek tapasztalatai alapján így is megéri a szabadságot kivenni és a szállást lefoglalni.

Szezon by Holtszezon Irodalmi Fesztivál / 2022. 07. 26. - 15:00-00:00

Holtszezon nélkül, nincs Szezon. Februári szívmelengető, de didergős, Holtszezonos együttlétünk után a szervezők rögtön rákanyarodtak a 2023-as fesztivál előkészítésére. De ennél is erősebb volt bennük az inger, hogy nyári együttlétet is szervezzenek a régió beszélgetésre, irodalomra és zenére nyitott fiataljainak. Szabadban, melegben, kötöttségek nélkül, kedd este. Ahol a veszprémi Színházkert árnyas ligetében lehet beszélgetni az olvasásról és lépegetni a zenére. Ez a Szezon.

Művészetek Völgye / 2022. 07.22 - 07.31

Idén 31. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját 2022. július 22 és 31. között. A könnyűzenei koncertek mellett még nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programok, valamint az előző évek sikerén felbuzdulva még több biciklis és gyalogos túra indul.

Kabóciádé Családi Fesztivál / 2022. 07. 29. - 07. 31.

Idén 29. alkalommal szervezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált, ahol a bábszínházi előadások mellet izgalmas játékokkal várják az érdeklődőket a szervezők. Ez a program igazi szabadtéri játéknak ígérkezik, ügyességi és agytornász feladatokkal, komédiással, és természetesen sok-sok nevetéssel!

AUER Fesztivál / 2022. 08. 2-7.

A világhírű, veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére rendezik meg évről-évre az Auer Fesztivált. 2022-ben augusztus 2. és augusztus 7. között kerülnek megrendezésre a koncertek.

Kőfeszt / 2022. 08. 3-7.

Idén is vár a nyugalom fesztiválja a Káli-medencében - augusztus 3-7. között 9 településen minden adott lesz a kulturált szórakozáshoz. A KŐFESZT rendezvénysorozata a Káli-medence több településére kiterjed irodalmi műsorral, koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A falvakon átívelő programok tematikában és időrendben is egymásra épülnek a fesztiválon. Az összművészeti eseményen a folklór a főszereplő, de az érdeklődők bőven találnak, könnyűzenei, színházi és irodalmi programokat is.

10. Paloznaki Jazzpiknik / 2022. 08. 4-6.

Zene és bor ennél jobb helyen nem találkozott még. Paloznak a Balaton északi partjának egyik legszebb szeglete és immáron 10. éve világszínvonalú fellépőkkel, finom italokkal és pezsgő fesztiválhangulattal várja a zene és borkedvelőket a Jazzpikniken. 2022-ben Emeli Sandé, MF Robots, Lisa Stansfield, Richard Bona, a Stereo MC’s és még sokan mások táncoltatják a dűlő vendégeit.

Margófeszt 2022 / SZENTGYÖRGYVÁR – 2022. 08. 11-14.

Irodalmi és színházi programokkal, rengeteg zenével, kertmozival, helyi borokkal és ételekkel várunk idén is a zalai dombok közé.

A részleteket hamarosan mutatjuk, de az már biztos, hogy a fellépők között ott lesz az Analóg Balaton, Szabó Balázs Bandája, illetve hol kisebb, hol pedig teljes felállásban három napon át velünk lesz a Rájátszás csapata: Beck Zoltán (30Y), Egyedi Péter (Óriás), Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Sárközy Zoltán, Szűcs Krisztián (HS7) zenei formációja, ami 2011-ben a Margón alakult és idén pedig ezzel a fesztiválos koncerttel búcsúznak a közönségtől.

FlamencoFest Siófok / 2022. 07. 22-24.

Tüzes dallamok és pezsdítő ritmusok rázzák fel a Balaton partját 2022. július 22-24. között. Először nyitja meg kapuit a FlamencoFest Siófokon! Három napon keresztül a szenvedélyes spanyol dallamoké és a tradicionális andalúz táncoké lesz a főszerep, ahol világszinten elismert művészek és hazai zenekarok gondoskodnak majd arról, hogy a a közönség fergeteges hangulatban élvezhesse a produkciókat. A szervezők minden korosztályt várnak - a kisebbek többek között interaktív előadásokon keresztül tekinthetnek be a műfaj rejtelmeibe. Délutánonként mikrokoncertek és filmvetítések alapozzák meg, hogy az esti izgalmas koncertekre és éjfélig tartó fiestára mindenkire átragadjon az igazi spanyol életérzés.

Aki pedig esetleg lemaradt volna a nyárelő nagyszabású eseményeiről, most visszaugorhat az időben, hogy megnézze a Magyar Mozgókép Fesztivál, vagy a TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztivál idei beszámolóvideóit, vagy a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál zárógalériáját.

A programajánlóban megjelenő események a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jöttek létre. Pontos program információért látogassák az események weboldalát, az esetleges programváltozásokért felelősséget nem vállalunk.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!