Kóstold meg a legfinomabb kovászos kenyereket, fedezd fel a régió borait egy jazz koncert mellett – Régiós gasztro programajánló júliusra

gasztro

Tombol a nyár és régiós gasztroprogramokból júliusban sem lesz hiány: megkóstolhatjuk a legfinomabb kenyereket Veszprémben, a hónapban két alkalommal is elveszhetünk az Óvárosi Piac forgatagában, a borok és jazz zene kedvelőit pedig a Rozé, Rizling és Jazz napok várják majd! Régiós gasztro programajánlónk következik.

Kenyérlelke Fesztivál

 

Helyszín: Veszprém, Óváros tér

Időpont: 2023. július 1. 10:00-18:00

 

Miért nem érdemes kihagynod?

Mindened a kovász és a kedvenc hangod a sercegő kenyérszelet roppanása? Akkor a Kenyérlelke Fesztiválon a helyed, amely idén is megrendezésre kerül a hagyományos kenyeret készítők számára, melynek elsődleges célja, hogy összehozza a kenyér szerelmeseit, akik nemcsak kapcsolódni tudnak egymással, hanem akár versenyre is kelhetnek alkotásaikkal. A versenyen egy mindenki számára nyitott kategória is indul, a legjobbnak ítélt alkotásokról szakmai zsűri dönt.

 

 

Készíts békebeli kalácsot a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóházban!

 

Helyszín: Páhoki Kapo(l)cs Alkotóház, Alsópáhok

Időpont: 2023. július 2. 9:00-13:00

 

Miért nem érdemes kihagynod?

Ha még emlékszel gyermekkorodból a békebeli kalács és kifli ízére, vagy megkóstolnád most ezeket, a Kelemen Kenyere Pékség tulajdonosának segítségével olyan finomságokat készíthetsz, amelyek garantáltan hasonlítanak majd a nagyi kelt tésztáira. Az esemény keretében kalácsot, brióst és kiflit is lehet majd sütni. A részvétel regisztrációhoz kötött, a szabad helyekről tájékozódni az Alsópáhoki Alkotóház felületein lehet.

 

 

Óváros Piac

 

Helyszín: Veszprém, Óváros tér

Időpont: 2023. július 9. / július 23. 9:00-13:00

 

Miért nem érdemes kihagynod?

A már jól megszokott piaci nyüzsgést júliusban is két alkalommal élvezheted az Óváros téren, ahol nemcsak remek kézművesek portékájával találkozhatsz, hanem belekóstolhatsz az igazi piaci életérzésbe, amely nemcsak jó hangulatot teremt, de segít másokkal is kapcsolódni. Szerintünk ne hagyd ki, viszont a bevásárlótáskát vagy a kosarat ne felejtsd otthon!

 

 

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2023

 

Helyszín: Veszprém, Óváros tér

Időpont: 2023. július 7 17:00 - július 16. 23:00

 

Miért nem érdemes kihagynod?

Szereted a jó borokat és a jazz sem áll tőled távol? Akkor a VeszprémFest kísérőrendezvényén, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon a helyed, ahol 10 napon keresztül 30 borász 30 koncerttel vár Veszprém szívében. A színpadon fellép többek között Jumping Matt & his Combo, a SunnyMoon Project – Acoustic Duo, az Antal Gábor Trió feat. Szőke Szandra és a Soul and Emotion. A borászatok standjánál a leghíresebb pincészetek kínálatából választattok, de ha megéheztek, sem kell aggódnotok, mert a finom falatokról olyan gasztro kiállítók gondoskodnak, mint az Oliva Étterem, a Tihany Sajtbisztró vagy a Creative Kitchen Foodtruck.

InterUrbán – Görög főzőkurzus

 

Helyszín: Hello Chef, Veszprém

Időpont: 2023. július 10. 17:00

Miért nem érdemes kihagynod?

Kíváncsi vagy rá,hogy mi van gyroson túl? A Hello Chef főzőiskola szakácsainak segítségével egy teljes menüsort készíthetsz el és fogyaszthatsz el a különleges főzőkurzuson. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

Kajszifajták rendhagyó bemutatása pálinkabírálói szemmel

 

Helyszín: Leader Ház, Balatonalmádi

Időpont: 2023. július 11. 10:00

 

Miért nem érdemes kihagynod?

A hazai fajtakísérleti ültetvény eredményei alapján vezetett kajszifajta bemutatón a szakmai közönség, elsősorban a szakértő érzékszervi pálinkabírálók és a kereskedelmi pálinkafőzdék, ismerhetik meg a legnemesebb kajszifajtákat. A bemutatón ezenfelül a különböző technológiával készült fajtiszta párlatok és gyümölcseik is összehasonlításra kerül, illetve a kajszi pálinkák analitikai ellenőrzéséről is lesz előadás, melynek során többek között a különböző vegyületek érzékszervi jellemzői, és az eredetvédelemmel kapcsolatos vizsgálatok is bemutatásra kerülnek. Az esemény elsősorban szakemberek jelentkezését várja, de amennyiben maradnak szabad helyek, bárki részt vehet rajta, csupán egy előzetes regisztráció szükséges hozzá.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!