VeszprémFest 2023 - Anna Netrebko, Yusif Eyvazov

VEB2023 partner produkció História Kert
VEB2023 partner produkció História Kert
Zene Családbarát Zene/Város Mozgáskorlátozott személyekhez igazított Önkéntesekkel megvalósuló rendezvény Az információk idegen nyelven is elérhetőek

A 21. század vezető primadonnája, Anna Netrebko szoprán klasszis lesz annak a gálának a világsztár fellépője, amelynek Verdi operákból összeállított műsorát a fesztivál második napján élvezheti a közönség. Az előadáson elhangzanak az Aida, a Nabucco, a Rigoletto, a Trubadúr és A végzet hatalma egyes tételei. Anna Netrebko mellett színpadra lép férje, az azerbajdzsáni tenor, Yusif Eyvazov, közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel: Michelangelo Mazza.

Anna Netrebko jelenleg a világ legkeresettebb operaművészeinek egyike. 1994-től kezdődő illusztris karrierje során fellépett a műfaj összes jelentős szentélyében, így a milánói Scalában és a New York-i Metropolitan Operában is, de a művésznő volt a 2014-es téli olimpia nyitóünnepségének kiemelt szólistája és koncertezett a moszkvai Vörös téren is. Netrebko volt továbbá az első komolyzenei művész, akit a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberei közé választott.

Koncertrepertoárjában számos operaklasszikus szerepel, de Yusif Eyvazovval előadott szerelmes duettjei is hihetetlenül népszerűek. Karrierje során elnyerte a német Bambi-díjat és az Egyesült Királyság Classical BRIT Awards díját „Az év énekese” és „Az év női előadója” kategóriában, valamint három Grammy-jelölést is kapott.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!