Nemzetközi Betlehemes Találkozó és Kiállítás

VEB2023 pályázati együttműködés Marcali Művelődési Ház
VEB2023 pályázati együttműködés Marcali Művelődési Ház
Veszprém Családbarát Környezetbarát rendezvény Önkéntesekkel megvalósuló rendezvény Kisállatbarát rendezvény Ünnepi ragyogás bábtáncoltatók bábtáncoltató marcali múzeum

2023. december 2-án Nemzetközi Betlehemes Találkozót szerveznek Marcaliban és ennek keretében a partnertelepülések, Balatonberény, Hollád, Kéthely és Vörs bábos betlehemes csoportjai is bemutatják kulturális örökségüket. Vidékük hagyományőrzői mellett külföldi betlehemes csoportokat is várnak a találkozóra.

A bábtáncoltató betlehemezés a Balaton délnyugati vidékén ma is élő köszöntő népszokás, ahol advent első vasárnapján elkezdik a betlehemezést, és folytatják azt egészen karácsonyig. A népszokás somogyi hagyományait Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeumban időszaki kiállítás keretében is bemutatjuk 2023. november 30-tól. Partnertelepüléseinken egyedi adventi tárlatokkal, interaktív játékterekkel, valamint a Veszprém megyei Badacsonytördemicről, Kiscsőszről, Litérről érkező hagyományőrző csoportok műsoraival várják az érdeklődőket. Kínálatukban a családok minden tagja megtalálhatja a kedvére valót.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!