Music Hungary Konferencia & Show Case 2023

VEB2023 partner produkció Hangvilla
VEB2023 partner produkció Hangvilla
Zene Családbarát Music Hungary Konferencia & Showcase Zene/Város Környezetbarát rendezvény

A Music Hungary Konferencia és ShowCase a hazai zeneipari szakma legfontosabb platformja, ahol évente a szektort érintő legaktuálisabb kérdéseket és trendeket lehet kitárgyalni, és ígéretes, feltörekvő előadókkal megismerkedni.

Immár negyedik alkalommal ad otthont Veszprém a hazai zeneipar legfontosabb találkozójának. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal partnerségben megvalósuló XI. Music Hungary Konferencia & Showcase fókusza a MI és TI, azaz a Mesterséges Intelligencia és Természetes Intelligencia a zeneiparban, a showcase programban pedig most is a legígéretesebb, friss hazai produkciók mutatkoznak be.

A november 7-9-én Veszprémben tartott konferencia témaválasztásának célja az, hogy megvizsgálják, hogyan lehet harmóniát teremteni a Mesterséges Intelligencia és művészet között, hogyan ölelje magához a zenei szektor a technológiát, és fordítsa a javára.

A harmadik Music Hungary Showcase a hazai könnyűzenei színtér legaktuálisabb arcait mutatja be. Az előző két esemény sikereire alapozva, és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei programjának alapértékeit képviselve  az idei Showcase elsődleges feladatának tekinti hogy a hazai zenei színtér szakemberei és a legaktuálisabb magyar előadók itt találkozzanak, valamint szélesebb nyilvánosság is megismerhesse a fellépőket. 

A második Music Hungary-díjátadó gála is a program szerves része, 8-án este tartják majd az Expresszóban, amivel kapcsolatban Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke kiemelte, hogy a díj célja, amellett, hogy nagyobb láthatóságot biztosítson a zeneipari szereplőknek, a szervesen kapcsolódó kreatív szektorokra is figyelmet irányítson, ilyen a nyolc díjkategóriából a vizuál, a crossover vagy az inspiráció díj is. 

A lehetséges díjazottak között olyan, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban szereplő rendezvények is szerepelnek, mint a Balatorium vagy az INOTA Fesztivál.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!