InterUrbán: Bologna - NefEsh Trio koncert (IT)

VEB2023 pályázati együttműködés Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola
VEB2023 pályázati együttműködés Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola
Zene Ünnep Koncert interurbán Bologna

Egy olasz trión keresztül pillanthatunk be az izraeli zene összetett, sokrétű szövetébe, és boldogan engedünk annak a húzásnak, ami évszázadokat és földrészeket köt össze.

A NefEsh Trio zsinagógai dallamokat, szefárd és jemeni énekeket, izraeli táncokat keresztez arab dallamokkal, szufi énekekkel, a tangó és jazz visszhangjaival épp úgy, ahogyan azok az évszázadok során a zsidók zenéjét is keresztezték. A zenék és a hangzások folyamatos kutatásával közvetlen és mély, ősi és a modern, szent és profán hullámzást hoznak létre, és ebben a hullámzásban képtelenség kívülállónak maradni. Két héber szó: Nefesh - lélek és Esh - tűz. Ez a trió esszenciája.

Különleges együttállás emeli a veszprémi koncert jelentőségét: a NefEsh Húsvéthétfőn lép fel, ami idén egybeesik a zsidó Pészahhal: az újjászületés és megbékélés ünnepével mindkét hagyományban. A triót alkotó zenészek között zsidó vallású és katolikus is akad, zenéjükkel és koncertjeikkel is a kultúrák közötti párbeszédet és a békét hirdetik.

Ez tükröződik a Közép-Kelet Európát és a Földközi-tenger térségét átölelő dallamokban, több évezred kölcsönhatásainak zenei leképeződésében. A nevezetes nap felerősíti a NefEsh spirituális üzenetét, melyet a zene nyelvén közvetítenek.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!