Holtszezon / 30Y + Felső Tízezer

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés
Zene Holtszezon 30y

30Y_X lemezbemutató koncert Veszprémben a Holtszezon Irodalmi Fesztiválon! Találkozunk február 23-án az Expresszóban. A 30Y előtt a Felső Tízezer koncertezik.

JEGYEK 
early bird - 4000 FT
normál - 5000 FT

A 30Y úgy van, hogy huszonhárom éve él együtt pont ez a négy ember. Lehetetlen vállalkozás. Senki ne próbálja ki otthon, vagy ha igen, hát vegye komolyan. Ezt szeretet nélkül nem lehet végigcsinálni. Ezt a szeretet akarása nélkül nem lehet. Feloldani önmagadat úgy, hogy megmaradj. A történetünk hosszú és szövevényes, és mint minden jó történet, érdekes. Sokat nevetsz, sokat sírsz. A történetünkbe beleírhatod magad, nyilván már rég bele is írtad, mi te lettünk, te meg mi. Ez a négy ember, nem is ez a négy ember. Ez a szeretet, nem a miénk. Nem is a tiétek. Nincs birtokosa, tárgya, iránya, se kezdete se vége. Körbeölel, ha hagyni mered, ölelsz vele, ha ölelni mersz. Te vagy.

A 30Y tizedik stúdióalbuma 2023. december 1-jén jelent meg, a címe X - https://bfan.link/30y-x

A 30Y mint alkotói közösség nem bír alkotói módszertannal. Nincs bevált eszköztárunk, nincsenek rutinból működő körök, felül bedobom a témát, alul kiesik a 30Y dal. Ezt azért néha bánjuk. Mindegyik lemezünkért le kellett menni a bányába, de talán ilyen mély és szövevényes bányajáratokban nem jártunk eddig még. Ennyi megértés és meg nem értés, ennyi kétség nem kísérte az alkotást, a magunkra és egymásra tekintésnek ennyi új perspektívája nem jött még elő, nem tártunk fel ennyi sebet, örömöt, kétséget, indulatot magunk és a másik előtt. A minket körbevevő világ se költözött még ennyire a bőrünk alá, nem volt ekkora sötétség és nem voltunk talán így együtt még ennyire dühösek, tehetetlenek, kiszolgáltatottak. Közben meg mi négyen nem álltunk ennyire más élményvalóságban még a privát életeinkben, mint épp ezekben az években. Az X, a mi X-ünk erről beszél. Nem az élet teljességéről, nem is annak akarásáról, inkább csak az abba vetett hitről, a bizalomról, a távolságok lebonthatóságáról, a szabadság naiv akarásáról és a szeretetről, ami nélkül egyetlen emberi élet se élhető. A miénk legalábbis biztosan nem.

Felső Tízezer
A magyar indie-rock bozótharcosa, az alternatív rock, a powerpop és a jangle pop hagyományait keverő zenekar négy nagylemezének legjavából válogat és megmutat néhány új dalt a 2024-ben érkező új albumról is. Sodró lendületű gitárok, nagyívű refrének, szeretetteljesen cinikus dalszövegek!

https://spoti.fi/2HvTpdR
https://www.youtube.com/felsotizezer
https://www.instagram.com/felso_tizezer

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!